Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 21/06/2018

Η φωτογραφία της Αμερικανίδας, που σκότωσε το ζώο στη Νότια Αφρική έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δικτυακή πύλη “AfricaDigest” τη χαρακτηρίζει «λευκή άγρια Αμερικανή, εν μέρει Νεάντερταλ», που «ήλθε στην Αφρική για να σκοτώσει σπάνιες μαύρες καμηλοπαρδάλεις χάρη στην ανοησία της Νότιας Αφρικής».

[custom:google-ads]

Η “AfricaDigest” ήταν η πρώτη που δημοσιοποίησε την επίμαχη φωτογραφία προ ημερών, αν και η Τάλεϊ την είχε αναρτήσει από τον περασμένο χρόνο στο λογαριασμό της στο Facebook.

 

Η αλήθεια είναι ότι το κυνήγι άγριων ζώων επιτρέπεται έναντι αδράς αμοιβής τόσο στη Νότια Αφρική, όσο και στη Ζάμπια, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε κι οι κυνηγοί με τα παχιά πορτοφόλια από τη Δύση, όπως η Τάλεϊ σπεύδουν συχνά να επωφεληθούν, πυροδοτώντας την οργή πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Η ωμότητα δεν έχει όρια», γράφει ένας, ενώ ένας άλλος διαμαρτύρεται που επιτρέπεται ο τουρισμός για κυνήγι σε χώρες της Μαύρης Ηπείρου: «Είναι ανήθικο και λάθος!»

«Σου ραγίζει την καρδιά να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τι να σεβαστώ απ’ αυτή τη γυναίκα, μόνον απέχθεια νιώθω γι’ αυτή», σχολιάζει ένας τρίτος.


https://pbs.twimg.com/media/Df0zNW7UwAM7dGa.jpg

Συχνά πυκνά κυνηγοί από χόμπι αναρτούν περήφανοι φωτογραφίες με τα «τρόπαιά τους» στο Διαδίκτυο, όπως πριν από τρία χρόνια όταν ο Αμερικανός οδοντίατρος Γουόλτερ Πάλμερ από τη Μινεσότα προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή ποζάροντας πάνω από το άψυχο σώμα του Σέσιλ, του διασημότερου λιονταριού της Αφρικής. Ο Πάλμερ είχε πληρώσει 45.000 ευρώ για το σαφάρι του.

 

 

Οι βοηθοί του παρέσυραν παράνομα το λιοντάρι εκτός εθνικού πάρκου σε μια περιοχή που επιτρέπεται το κυνήγι κι ο Πάλμερ το χτύπησε με βέλη, αλλά δεν κατάφερε να το σκοτώσει. 40 ώρες αργότερα οι κυνηγοί βρήκαν το βαριά λαβωμένο αιλουροειδές και το αποτέλειωσαν.

 

Ο Πάλμερ δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του κι εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως είχε ισχυριστεί τότε, δεν γνώριζε ότι ο Σέσιλ ήταν εθνικό σύμβολο της Ζιμπάμπουε...


Πηγή:  iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis