Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 24/11/2017

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η αποκάλυψη για όσα συνέβαιναν σε παιδικό σταθμό του Πεκίνου, όπου η διοίκηση κατηγορείται πως έκανε ενέσεις κι έδινε φάρμακα στα παιδιά.

Ο παιδικός σταθμός, που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Η εταιρεία απολογήθηκε για την υπόθεση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν ελέγχους σε όλους τους παιδικούς σταθμούς στην κινεζική πρωτεύουσα.

[custom:google-ads]

Όπως γράφει το BBC, τουλάχιστον σε οκτώ παιδιά στον εν λόγω παιδικό σταθμό  έγιναν ενέσεις με άγνωστες ουσίες.

Γονείς είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ανακάλυψαν σημάδια από βελόνες στο σώμα των παιδιών τους, τις τελευταίες ημέρες, ενώ κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες online. Σύμφωνα με τους γονείς, στα παιδιά δίνονταν και σιρόπια ή χάπια, πριν την ώρα του ύπνου. Ορισμένοι γονείς άφησαν ανοιχτό και το ενδεχόμενο πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς τα παιδιά τους εξαναγκάζονταν να βγάλουν τα ρούχα τους.

Χθες Πέμπτη, πολλοί γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το νηπιαγωγείο για να διαμαρτυρηθούν. Κάποιοι ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως είχαν την υποψία πως οι φροντιστές χρησιμοποιούσαν βελόνες για να πειθαρχήσουν τα παιδιά.

«Τα ανυπάκουα παιδιά αναγκάζονταν επίσης να στέκουν ολόγυμνα ή τα κλείδωναν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο» κατήγγειλε γονιός σε κινεζική ιστοσελίδα.

Η αστυνομία κατέσχεσε οπτικό υλικό από το σχολείο και τρεις δασκάλες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το νηπιαγωγείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως συνεργαζόταν με την αστυνομία για την υπόθεση και πρόσθετε: «Απολογούμαστε για το θέμα αυτό που προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στους γονείς και την κοινωνία. Εάν διαπιστωθεί πως κάτι έγινε λάθος, θα αναλάβουμε την ευθύνη. Έχουμε κι εμείς καταγγείλει στην αστυνομία κάποιες ψευδείς κατηγορίες εναντίον μας».

Η εταιρεία είναι, σύμφωνα με το BBC, μια από τις πιο γνωστές στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης.

Πέρσι τέσσερις φροντιστές από νηπιαγωγείο της ίδιας αλυσίδας, σε άλλη περιοχή της Κίνας, οδηγήθηκαν στη φυλακή για κακοποίηση που επίσης περιλάμβανε ενέσεις στα παιδιά. Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είχε τότε μεταδώσει πως ένα παιδί είχε βρεθεί με περισσότερα από 50 σημάδια από βελόνες.

Πηγή: cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis