Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 24/04/2017

Σοκ και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη η απόφαση δασκάλων νηπιαγωγείου στην Καισαρεία να βάλουν τα παιδιά στην «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» και την «Ημέρα για το Παιδί» να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου με στολές και ψεύτικα όπλα.

Το περιστατικό που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, συνέβη παρουσία του τοπικού κυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων τοπικών αξιωματούχων, στις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην χώρα στις 23 Απριλίου. Έγινε σε αίθουσα του νηπιαγωγείου, όπου παρουσιάστηκαν στους γονείς των νηπίων δύο θεατρικά έργα. Το ένα ήταν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το άλλο αφορούσε τη μάχη στης Καλλίπολης, που έγινε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών εναντίον των Συμμάχων.

Στις παραστάσεις αυτές, οι μικροί μαθητές κρατούσαν ψεύτικα όπλα, ενώ υπήρξαν και σκηνές με υποτιθέμενους νεκρούς και μάλιστα, σε μία από αυτές κάλυψαν το σώμα του "νεκρού στρατιώτη" με την τουρκική σημαία, για να δείξουν ότι ο "νεκρός" θυσιάστηκε για την πατρίδα.

Δείτε το βίντεο:


Kayseri Anaokulu Öğrencilerinin 23 Nisan... από haberler

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis