Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 22/10/2018

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Φλόριντα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπάει ένα 14χρονο κορίτσι στην προσπάθειά του να τη συλλάβει.

Στο βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε στο Instagram την Παρασκευή, εμφανίζονται δύο αστυνομικοί -ένας άνδρας και μια γυναίκα- να κρατούν τη μαύρη 14χρονη στο έδαφος. Ο αστυνομικός χτυπά δύο φορές την έφηβη ενώ παράλληλα την κρατάει από το σορτσάκι που φοράει.

«Γιατί την χτυπάς;» φωνάζει κάποιος από τους παρευρισκόμενους, και συμπληρώνει: «Δεν μπορεί να το κάνει αυτό με τα χέρια κάτω από το σώμα της, γιατί τη χτυπάς;».

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Κόραλ Σπρινγκς, που βρίσκεται κοντά στο Φορτ Λόντερντεϊλ, έγραψε την Παρασκευή στο Facebook ότι το βίντεο δεν καταγράφει με ακρίβεια το περιστατικό.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την εν λόγω ανάρτηση, το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη μετά από κλήση στις αρχές για περιστατικό παρενόχλησης πολιτών από έφηβους σε εμπορικό κέντρο.

Όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, μια μητέρα τους είπε πως ένας από τους έφηβους έσπρωξε το 5χρονο παιδί της και αυτό έπεσε στο έδαφος.

Μέλος της ομάδας σεκιούριτι του εμπορικού κέντρου ενημέρωσε, επίσης, τους αστυνομικούς πως οι εν λόγω έφηβοι είχαν χτυπήσει και έναν συνομήλικό τους. Οι αστυνομικοί προειδοποίησαν τους έφηβους και τους ζήτησαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η ομάδα των εφήβων επέστρεψε στο κέντρο και ένα αγόρι συνελήφθη, χωρίς να αντισταθεί. Η 14χρονη, όμως, άρχισε να βρίζει και επιχείρησε να ξεσηκώσει τους υπόλοιπους συνομήλικούς της. 

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τη συλλάβουν, εκείνη αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να την ρίξουν στο έδαφος για να την ακινητοποιήσουν. Η ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι η 14χρονη κλώτσησεέναν από τους αστυνομικούς όταν προσπάθησε να την βάλει στο περιπολικό.

Η μητέρα της 14χρονης, Τζέσικα Ντένις, είπε στο συνεργαζόμενο με το CNNi δίκτυο WSVN-TV ότι της ήταν πολύ δύσκολο να δει το βίντεο.

«Φαίνεται ότι δεν ήταν επιθετική. Όλοι έβλεπαν ότι ήταν απλώς ξαπλωμένη κάτω…» δήλωσε η ίδια, τονίζοντας ότι απαιτεί δικαιοσύνη για την κόρη της.

Η Ντένις αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει προσλάβει δικηγόρο για να κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών.

Πηγή: cnn.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis