Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:05 | 10/06/2015

Ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο  βαθμό η υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου,  έχει εισηγηθεί την απόρριψη της αίτησης, να μην αντικατασταθεί δηλαδή η κράτηση της με περιοριστικούς όρους. 

Ο Ψαλμός...

Η ίδια η σύζυγος του πρώην  ΥΠΕΘΑ του  ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, αντέδρασε στην απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα με δάκρυα και έναν  ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη. «Ελέησον με κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο τον κύριο...»

Στη συνέχεια όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μιλώντας στους δημοσιογράφους κατήγγειλε πως έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στο Δρομοκαίτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη τους τελευταίους μήνες. 

Το σκεπτικό του εισαγγελέα 

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας αναπτύσσοντας την απορριπτική εισήγηση του εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός της πρόσφατης απόδρασης από το Δρομοκαίτειο της Βίκυ Σταμάτη , η οποία αντιμετωπίζει πρωτόδικη καταδίκη κάθειρξης 12 ετών για εμπλοκή της στο σκάνδαλο των μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό κατηγορούμενο τον άντρα της ..

Εισαγγελέας: «Δεν κρίνουμε εδώ με βάση ποιος είναι συγγενής ή σύζυγος με κάποιον άλλο. Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου. Μετά την απόρριψη της προηγούμενης αιτήσεως η κατηγορουμένη έφυγε. Εδώ υπήρχε λοιπόν βούληση φυγής; Είπε ότι  η μεγάλη αγάπη για το παιδί της,την εξώθησε  σε μια εν θερμώ απόφαση. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει ένας μη λογικός προσχεδιασμός της απόφασής της. Όλα αυτά, προσυνεννόηση με μια υπάλληλο και παράκαμψη δυο φρουρών δεν γίνονται εν θερμώ. Αναγνωρίζω το πάθος για το παιδί και την μεγάλη αγάπη, να το αγκαλιάσει για λίγο, γιατί σκέφτηκα πως αν έρθουν να με συλλάβουν θα του δημιουργήσω πρόβλημα. Αυτή την πολύ λογική σκέψη όμως γιατί δεν την έκανε πριν βγει;  Αρα δεν ήταν αυτήν η αιτία της απόδρασης, αφού αυτή η σκέψη θα έπρεπε να γίνει προηγουμένως. Σκοπός ήταν μόνον η φυγή, ο λόγος ερευνάται απὀ άλλη αρχή. Ερώτηση είναι αν αποδεικνύεται η ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας της που επικαλείται».

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως η κατηγορούμενη δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. «Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθειών προς εκείνη», επεσήμανε . Ενώ , αναφερόμενος στον ανἠλικο γιο της εξέφρασε τη γνώμη ότι "υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδευση  του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση  τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη"...

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis