Σήμερα η πρώτη καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ
Σήμερα η πρώτη καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν και …ζέστη στο κοκαλάκι τους θα νιώσουν από σήμερα Τρίτη χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015, θα πάρουν 351.043 δικαιούχοι όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως σημειώνεται από το σύνολο των δικαιούχων, 240.386 ή το 68% αυτών έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 – Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ.  Δηλαδή, φέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται, σύμφωνα με τον κ.Σταϊκούρα, τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός αυτό:

«Αποδεικνύει την ορθότητα της κυβερνητικής επιλογής για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και για τη διατήρηση αναλλοίωτων των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Ενισχύει τη ρευστότητα των νοικοκυριών για την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την ικανοποίηση των αναγκών τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μειώνει την ανάγκη προσφυγής σε άλλες, περισσότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον, μορφές θέρμανσης».

star.gr