Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:01 | 18/03/2015

Καταπέλτης εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Βουλή για ονομαστική ψηφοφορία με απαίτηση της Χρυσής Αυγής.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Δυναμιτίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία με τη θέλησή σας να συμπλέετε με τη Χρυσή Αυγή», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Εχετε κάνει τη Βουλή προσωπικό τιμάριο, προσβάλλετε τη διαδικασία και παράδοση με τον νέο θεσμό των συνεντεύξεων, νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε προσωπικές φιλοδοξίες εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για θεσμική γελοιοποίηση. Δεν σέβεστε απολύτως τίποτα, ούτε το Σύνταγμα, ούτε τον κανονισμό. Σας καλώ να συνετιστείτε πραγματικά, στην ηλικία σας να είστε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι μια ευκαιρία για σας να αφήσετε αποτύπωμα θετικό και όχι να λειτουργείτε ως παράγοντας εντάσεων».

«Νομίζω ότι υπονομεύετε και τον λόγο της κυβέρνησης. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, εσείς έρχεστε και ρίχνετε το φως στη μιζέρια των διαδικασιών και στους σκοτεινούς διαδρόμους με τη Χρυσή Αυγή. Σας ψηφίσαμε για να αντιληφθείτε ότι είστε πρόεδρος όλης της Βουλής. Ούτε το εκτιμήσατε ούτε το συνυπολογίσατε. Αν θέλετε να ηγηθείτε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αυτό δεν θα το υποστεί η Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της Ζωής

«Ήσασταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε γενικό γραμματέα τον κ. Μπαλτάκο. Αποφασίστε αν σας ενοχλεί που η πρόεδρος της Βουλής περιφρουρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και αποτελεί χρηστή εφαρμογή του κανονισμού να είναι και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια. Θα περιφρουρώ το δικαίωμά σας να ελφράζεστε ελεύθερα, αλλά αν προσδοκάτε να εξασφαλίσετε καλή μεταχείριση, κακώς το προσδοκάτε».

Η ανταπάντηση Βενιζέλου

«Ζήτησα την αποπομπή Μπαλτάκου. Δεν ζήτησα τη δική σας αποπομπή. Σεβαστείτε τον ρόλο σας», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΧΑ που είχαν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας δεν πήραν άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών και δεν ήταν παρόντες στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πάντως πως το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει πως θα απέχει από ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία αν η κ. Κωνσταντοπούλου αποφασίσει «υπέρ» της Χρυσής Αυγής, αφού έτσι θα στρώνει το χαλί στη ΧΑ για να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής υπέρ της.

Τι ακριβώς συνέβη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε μονομερώς να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, επειδή το είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Παρότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν ήταν στην Ολομέλεια, η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην απόφασή της.
Στην Ολομέλεια προκλήθηκε σάλος. Η ΝΔ και το ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα καταγγέλλοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή. Τελικά, η κ. Κωνσταντοπούλου υποχώρησε, αφού πρώτα είχε συγκληθεί κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis