Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:39 | 24/03/2019

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Κυριακής στις τοπικές αρχές της Σαντορίνης, όταν ενημερώθηκε η αστυνομία ότι ένας Καναδός τουρίστας βρισκόταν εγκλωβισμένος σε απότομα γκρεμνά της καλντέρας, στην περιοχή του Ημεροβιγλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας κατρακύλησε στα γκρεμνά καθώς αναζητούσε το drone του, που είχε πέσει λόγω του ισχυρού αέρα που επικρατούσε. Κατά καλή του τύχη όμως δεν έχασε τις αισθήσεις του και είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησε με τη σύντροφό του, με την οποία έκανε διακοπές στη Σαντορίνη. Έτσι ειδοποίηθηκε η αστυνομία, η οποία γρήγορα εντόπισε το σημείο που βρισκόταν, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Πυροβεστική.
 

kaldera-santorini-tessera

kaldera-santorini-tria

Καθώς η διάσωση του Καναδού δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, έφθασαν ταχύτατα στο νησί, με ελικόπτερο, πέντε στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα και άρχισαν αμέσως την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, χρησιμοποιώντας σχοινιά, έφθασαν στο σημείο που βρισκόταν ο Καναδός και στη συνέχεια τον ανέσυραν, με την βοήθεια ειδικών τροχαλιών, σε ένα ψηλότερο και πιο βατό σημείο από οπου πάντα με βοήθεια σχοινιών τον έφεραν στο επίπεδο του οικισμού. Συνολικά η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πέντε περίπου ώρες.

kaldera-santorini-ena

Ο Καναδός, σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά εμφανώς σοκαρισμένος, οδηγήθηκε από την Πυροσβεστική στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

kaldera-santorini-pente
kaldera-santorini-eksi
kaldera-santorini-dyo

Πηγή: atlantea.news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 25η Μαρτίου: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis