Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 08/12/2023
Ο Υπαρχιφύλακας Κωστένης Ηλίας γεννήθηκε το 1970 στη Φλώρινα και υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας.
 
Τραυματίστηκε θανάσιμα την 08-12-2013, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες από πυρά Αλβανών κακοποιών
 
Ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης, πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού και δύο Αλβανοί κακοποιοί, έπεσαν νεκροί, κατά την ανταλλαγή πυρών στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες
 
Η ομάδα τριών αστυνομικών, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, έκανε περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού, δύο χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα. Εκεί, εντόπισαν μία αυτοσχέδια καλύβα, μέσα στην οποία βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, όταν οι δύο άνδρες κλήθηκαν να ελεγχθούν, άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης, αλλά και οι δύο αλλοδαποί, από τα πυρά των αστυνομικών.... 
 

 

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα, ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να παρέχει κάλυψη. Όταν έφτασαν στην καλύβα, ο ένας από τους δύο τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα και αντίκρισε σε ένα κρεβάτι έναν άνθρωπο.
 
Ο αστυνομικός φώναξε στα αλβανικά «αστυνομία» και ο κακοποιός πετάχτηκε από το κρεβάτι φωνάζοντας στα αλβανικά τον συνεργό του.
 
Οι αστυνομικοί είδαν ότι ο συνεργός κρατούσε καλάσνικοφ και έτρεξαν να καλυφθούν, αλλά εκείνος άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τον Ηλία Κωστένη. Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
 
Στη συνέχεια, ο δεύτερος κακοποιός άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ωστόσο, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακριά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα.
 
Συνεπώς, δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού και ο 43χρονος υπαρχιφύλακας υπέκυψε στα τραύματά του, μέχρι να έρθει η βάρκα.
 
Στην περιοχή, τη συγκεκριμένη ώρα, η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί υπό το μηδέν!... 
 
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis