Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:51 | 04/01/2015

 

Σαπιο-κάραβα που προορίζονται για υψικαμίνους προκείμενου να γίνουν ...ξυριστικές λεπίδες ''επιστρατεύουν'' οι Τούρκοι διακινητές παράνομων μεταναστών για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία έναντι μερικών χιλιάδων ευρώ το κεφάλι. Το πλήρωμα των υποδιάλυση πλοίων, αφού τα βάζει στον αυτόματο πιλότο μόλις περάσουν την Ελλάδα και τα εγκαταλείπει με ''στόχο'' μια ακτή της Ιταλίας!

Την αποκάλυψη -επιβεβαίωση κάνουν και οι Τουρκικές εφημερίδες στα σημερινά τους ρεπορτάζ: ''Βάζουν στα καράβια που στην πραγματικότητα είναι για να γίνουν ξυράφια, παράνομους μετανάστες'', γράφει η εφημερίδα Haberturk που εξηγεί ότι οι δουλέμποροι όταν αυξήθηκαν τα μέτρα από την Ιταλία και τις άλλες χώρες τις ΕΕ, άλλαξαν πλέον τακτική και επιβιβάζουν τους παράνομους μετανάστες σε πλοία τα οποία είναι σε άσχημη κατάσταση και στα ανοιχτά της Ιταλίας τα εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή όλων των παράνομων μεταναστών.

Επίσης η 
Milliyet με τον τίτλο: «Το δεύτερο πλοίο φάντασμα από την Τουρκία στην Ιταλία», γράφει ότι βρέθηκε ένα ακόμα πλοίο με παράνομους μετανάστες το οποίο για 2η φορά εγκαταλείφθηκε εντός μίας εβδομάδας, στην Ιταλία από τα προσωπικό του. Οι Ιταλοί αρμόδιοι που κινητοποιήθηκαν μετά την έκκληση διάσωσης από το πλοίο που μετέφερε 450 παράνομους μετανάστες, πήραν τον έλεγχο στα χέρια τους και προσπάθησαν να κάνουν τα απαιτούμενα. 

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γράφει ότι μετά το πλοίο που μετέφερε 970 παράνομους μετανάστες και βρέθηκε στα ανοιχτά της Ιταλίας, τώρα βρέθηκε και ένα ακόμα πλοίο το οποίο μετέφερε 450 παράνομους μετανάστες. Το κοινό σημείο των πλοίων φάντασμα είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν από την Τουρκία.

Τι κάνει η ΕΕ;

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ πρέπει να βάλει ειδικούς στην συγκέντρωση πληροφοριών στα παράλια της Μικρασίας και στην ακτογραμμή Ατταλεια -Μερσίνα αλλά και στα ''κέντρα'' συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας, ώστε να μπλοκάρουν εν τη γενέσει τους τις οργανωμένες αποστολές που καταλήγουν είτε στην Ελλάδα είτε στην Ιταλία. Το μοντέλο αυτό το έχει εγκρίνει και το χρηματοδοτεί η ΕΕ για τις χώρες που βρίσκονται νοτίως της Ιταλίας, απ όπου ξεκινούσαν μέχρι τώρα οι μεταναστευτικές ροές προς Ιταλία. Την προοπτική αυτή πρέπει να την δουν οι υπηρεσίες και οι συνεργάτες του νέου Επιτρόπου Μεταναστευσης κ Δημ. Αβραμόπουλου και να προχωρήσει στις κατάλληλες εισηγήσεις.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis