Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:28 | 30/11/2014

 

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα τυφλά κρούσματα οπαδικής βίας, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, των Βαλκανίων αλλά και στη γειτονική Τουρκία.

Λίγες μέρες μόλις μετά τη δολοφονία του σέρβου οπαδού στην Κωνσταντινούπολη, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Γαλατάσαρα, ένα νέο θύμα ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της τυφλής οπαδικής βίας. .

Ένας 43χρονος οπαδός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Όλα έγιναν λίγη ώρα πριν από την κυριακάτικη αναμέτρηση, όταν οπαδοί της Ατλέτικο πέταξαν 43χρονο οπαδό της "Ντεπόρ" σε ποτάμι και οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καρδιακή ανακοπή, λόγω της υποθερμίας. Ο οπαδός διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ήταν κλινικά νεκρός και γύρω στις 2 ώρα Ισπανίας έφυγε από την ζωή.

Στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν άλλα 11 άτομα με πιο σοβαρά να είναι τρεις οπαδοί που φέρουν μαχαιριές στο κεφάλι, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και τρεις ανήλικοι με κατάγματα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί της Λα Κορούνια με συνθήματα αποκαλούσαν εκείνους της Ατλέτικο ως "δολοφόνους", ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνουν θανατηφόρα επεισόδια γύρω από το "Βιθέντε Καλντερόν", καθώς πριν από αρκετά χρόνια, θύμα είχε πέσει οπαδός της Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Τα επεισόδια τυφλής οπαδικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα στις χώρες της Ευρώπης αλλά και τη γειτονική Τουρκία τους τελευταίους μήνες. Οι συνθήκες φτώχειας που βιώνουν οι πολίτες σε συνδυασμό με την κατάσταση πολιτική αστάθειας στην Τουρκία έχουν μεγιστοποιήσει τα φαινόμενα βίας στο χώρο του αθλητισμού.

 

http://www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis