Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:37 | 14/12/2018

Το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας επισκέφτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

[custom:google-ads]

Του Μαρίνου Γκασιάμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η... διαβολοβδομάδα του αρχηγού ΓΕΣ -Παρακολούθησε νυχτερινή άσκηση στο κέντρο ανορθόδοξου πολέμου

Απένειμε τιμητικές διαμνημονεύσεις στα πληρώματα των Φρεγατών «ΣΑΛΑΜΙΣ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την πρόσφατη παρουσία τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ενάντια σε πλήθος τουρκικών σκαφών που καλούσαν τα ελληνικά να υποχωρήσουν.

«Βλέπαμε τα στίγματα των πλοίων. Ένα πλοίο κάθε φορά από την πλευρά του Πολεμικού μας Ναυτικού και γύρω - γύρω δεκάδες πλοία από την πλευρά της Τουρκίας, τα οποία προκαλούσαν και σας καλούσαν να υποχωρήσετε. Δεν υποχωρήσατε ούτε χιλιοστό του μιλίου. Αποδείξατε τι σημαίνει Πολεμικό Ναυτικό, τι σημαίνει υπεράσπιση της Σημαίας, τι σημαίνει υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι βωμούς και εστίες όπως κάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως με επιτυχία κάνει το Πολεμικό μας Ναυτικό» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε τα εξής:

«Τις ώρες που βρισκόσασταν στην ευαίσθητη περιοχή, είχα την επιχειρησιακή εικόνα από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Μαζί με τον Αρχηγό και τους επιτελείς παρακολουθήσαμε από τις οθόνες τι σημαίνει ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ναυτοσύνη, υπερηφάνεια, καθήκον. Δείξαμε ότι δεν υποχωρούμε, δεν φοβόμαστε.

Με μεγάλη μου χαρά και υπερηφάνεια, θέλω στο σημείο αυτό να εκφράσω προς τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των φρεγατών «ΣΑΛΑΜΙΣ» και «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» τα εύσημα της πολιτείας και τα συγχαρητήρια για την άριστη εκτέλεση της αποστολής σας και να σας απονείμω διαμνημόνευση, ως ένδειξη τιμής για την εθνική σας προσφορά.

[custom:google-ads]

Έχω εξουσιοδοτηθεί και από τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου να σας μεταφέρω εκ μέρους του θερμά ευχαριστήρια, συγχαρητήρια και τον θαυμασμό που νιώθει για εσάς ο Κυπριακός Ελληνισμός μαζί με τον ελληνικό λαό. Σε λίγο καιρό, η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει και παράλληλα θα μεγαλώσουν και οι δικές μας υποχρεώσεις».

 news.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis