Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 21/11/2019

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά το τελευταίο τρίμηνο ξεκίνησαν μια σειρά από δράσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των πολιτών όλων των κατηγοριών σε μια σειρά από θέματα.

Συγκεκριμένα, επισκέπτονται τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιούν ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως την «Κυκλοφοριακή αγωγή» και τον «Σχολικό εκφοβισμό».

Επιπλέον, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών) επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ του Πειραιά και πραγματοποιούν ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως οι «Τηλεφωνικές Άπατες» και η «Εξαπάτηση ευπαθών ομάδων».

Επιπρόσθετα σε αυτές τις δράσεις, στο άμεσο μέλλον, έχουν σκοπό να επεκτείνουν τις ενημερωτικές ομιλίες προς και άλλες κοινωνικές ομάδες όπως ομιλίες σε συλλόγους με θέματα ανάλογα του ακροατηρίου.

[custom:google-ads]

Σύντομα, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά θα ξεκινήσουν επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την έννοια του Αστυνομικού.

Επίσης θα ξεκινήσουν επισκέψεις σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα όπως «κίνδυνοι από το κάπνισμα» και «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Πλην των άλλων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επισκέπτονται πάνω από 300 οικογένειες μηνιαίως στις οικίες τους, οι οποίες έχουν ένα μέλος με πρόβλημα, είτε κινητικό είτε αναπηρίας, προκειμένου να τους βοηθήσουν σε διεκπεραίωση γραφειοκρατικών πράξεων όπως τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Επόμενες Δράσεις:

  • 21 Νοέμβρη ομιλία στην Φιλολογική Στέγη με θέμα «Τηλεφωνικές άπατες και εξαπάτηση ευπαθών ομάδων».
  • Δεκέμβριος 2019: ομιλία στην Φιλολογική Στέγη «Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος»

 

zostonpirea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis