Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:55 | 01/08/2019

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Σάμο ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Αραμπατζής, ο οποίος μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Αστέριο Νταμπαλέτσιο πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις:
1) Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη του στο έργο των Αστυνομικών και άκουσε με θετική διάθεση την πρόταση για εύρεση και παραχώρηση κατάλληλου χώρου ώστε να κατασκευαστεί νέο αστυνομικό μέγαρο και κατοικίες για Αστυνομικούς, στα πρότυπα των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (Σ.Ο.Α.).

[custom:google-ads]
2) Συνάντηση με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σάμου κ. Γεώργιο Κολλάρο, με τον οποίο συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση ημερίδας για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
3) Συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κ. Μαρία Μαυρίδου, με την οποία συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα και προβλήματα στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.


4) Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κ. Γεώργιο Βασιλείου, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις για τον τρόπο που μπορεί να διεκδικηθεί η κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου και οικημάτων για τους Αστυνομικούς, με την απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ.
5) Συνάντηση με τον Διευθυντή και τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά, υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.
6) Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) Σάμου, όπου επισημάνθηκαν οι δύσκολες συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών που υπηρετούν εκεί. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοικήτρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Μαρία – Δήμητρα Νιούτσικου, με την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ.Τ. και τονίστηκε η πολύ καλή μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.  
7) Επίσκεψη στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή του νέου Κ.Υ.Τ., ο οποίος κρίνεται σαφώς πολύ πιο κατάλληλος από τον υπάρχοντα, καθώς υπάρχει επαρκής επίπεδη έκταση για τη φιλοξενία αλλοδαπών και στεγασμένος χώρος για τα γραφεία των υπηρεσιών. Επίσης, είναι καταλληλότερος και από άποψη θεμάτων ασφάλειας και τάξης, αφού δεν υπάρχει οικισμός σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων, γεγονός που θα συμβάλλει στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της Σάμου.

Η Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους συναδέλφους για την καταγραφή, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση. Με τη βοήθεια και των λοιπών κοινωνικών φορέων, γίνεται προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να μπορεί να γίνει πράξη ο σκοπός του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού, να υπηρετεί και να προστατεύει τον πολίτη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis