Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:19 | 03/03/2021

Έξι άτομα έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας, μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών. Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη και παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί, καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό.

Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται ηλικιωμένος με προβλήματα κινητικότητας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε κατοικία που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι, 22 χλμ. από την Ελασσόνα.

Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σπίτι είχε προλάβει να βγει μια γυναίκα που ενημέρωσε τις Αρχές, με τα σωστικά συνεργεία να σπεύδουν άμεσα και να καταφέρνουν να ανασύρουν τον άνδρα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι, ενώ ζημιές έχει υποστεί και μία εκκλησία στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε ένα σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο ήταν κλειστό, κατέρρευσε ένας τοίχος ενώ υπάρχουν και μικροζημιές και σε οικήματα στη Λάρισα.

Το ευτυχές, ωστόσο, είναι πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απώλεια ζωής.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε στις 15.00 το μεσημέρι πως επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών.

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοιχτούς χώρους και συστήνεται προς όλους ψυχραμία.

Η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας επισημαίνει δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό. Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν.

Οι σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη και παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Προέρχεται από γνωστό ρήγμα»

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι' αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δόνηση να υπολογίζεται στα 5 Ρίχτερ.

Πετάχτηκαν στο δρόμο οι κάτοικοι της Λάρισας

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λάρισα, με τους κατοίκους να πετάγονται στους δρόμους μετά από τη δόνηση.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis