Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 31/10/2019

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2) ΑΞΙΑ, διοργανώνει σεμινάριο  Έρευνας & Διάσωσης με χρήση Drone.

Επιμορφωτής είναι ο κ.Νίκος Ζαλώνης, εκπαιδευτής Search & Rescue του Παραρτήματος της World UAV Federation στην Ελλάδα και καταξιωμένο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων με πολυετή εμπειρία ως επικεφαλής εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα και στο International Special Training Center (ISTC) στο Pfullendorf Γερμανίας.

Ένα drone μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες διασώστες και τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, εθελοντικές ομάδες διάσωσης, Ειδικές Δυνάμεις, ΕΚΑΒ) διευκολύνοντας σημαντικά το έργο τους και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο σε επιχειρήσεις έρευνας – εντοπισμού αγνοουμένων σώζοντας στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές λόγω γρήγορης επέμβασης από αέρα.

Το σεμινάριο Έρευνας & Διάσωσης με χρήση Drone εστιάζει μέσα από θεωρητική διδασκαλία (1η μέρα) στην απόκτηση των βασικών γνώσεων έρευνας & διάσωσης που χρησιμοποιούνται από τις Ειδικές Δυνάμεις σχετικά με εντοπισμό και ανάκτηση αγνοουμένων, επιζώντων από δυστυχήματα, εγκλωβισμένων ή οποιουδήποτε χρήζει άμεσης βοήθειας λόγω προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας με τη βοήθεια ενός drone.

Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στη σωστή προετοιμασία πριν από συμμετοχή σε μια επιχείρηση, και θα γίνει πρακτική εξάσκηση των τεχνικών που διδάχτηκαν σε εξωτερικό χώρο πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο διάσωσης με drone, προσομοιώνοντας ένα πραγματικό συμβάν (2η μέρα).

[custom:google-ads]

Είναι δυνατή η παρακολούθηση δια ζώσης (σε τάξη) και εξ αποστάσεως (e-learning).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και κάρτα μέλους για 1 έτος, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 16&17/11/2019 ώρες 10:00-18:00.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Οι κυριότερες θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι συνοπτικά οι εξής:

  • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs και drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή).
  • Εισαγωγή στις επιχειρήσεις Search & Rescue (SAR) - Οι 5 Φάσεις.
  • Tύποι Search & Rescue (SAR) - Φάση Σχεδιασμού Επιχείρησης- Προετοιμασία.
  • Επιπτώσεις του καιρού  & εδαφικές ιδιαιτερότητες.
  • Φυσικές καταστροφές - Επιχειρήσεις Διάσωσης & Αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές.
  • Συνεργασία με επίγειες υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
  • Πλατφόρμες - μη επανδρωμένα μέσα SAR - Εκτιμήσεις ζημιών.
  • Ανάλυση-απενημέρωση μετά την επιχείρηση διάσωσης.
  • Πρακτική σε εξωτερικό χώρο (Ημέρα 2η).
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο είναι ιδανικό για επαγγελματίες διασώστες (ΕΚΑΒ, Ερυθρός Σταυρός, Ομάδες Διάσωσης - αντιμετώπισης καταστροφών), εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με έρευνα & διάσωση, Ένοπλες Δυνάμεις (εν ενεργεία, εν αποστρατεία και έφεδρους), Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα), λάτρεις των outdoor sports, σώματα προσκόπων, εθελοντές πιλότους drones καθώς και για οποιονδήποτε ιδιώτη ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επαγγελματικής προέλευσης, που απλώς επιθυμεί να βελτιώσει τις γνώσεις του σχετικά με την έρευνα και διάσωση με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

ΣΤΟΧΟΙ

Η εκπαίδευση ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και πρακτικές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation). Στόχο έχει οι καταρτιζόμενοι:

  • Να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν σωστά κάποιο ιδιόκτητο ή επαγγελματικό drone για συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
  • Να γνωρίζουν τους κινδύνους  και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εθελοντική συμμετοχή σε πραγματικές επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.
  • Να ενημερωθούν για τα σύγχρονα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τις τεχνικές τους δυνατότητες και τη σωστή τους χρήση στις επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης.
  • Να ενημερωθούν για τον ορθό τρόπο συνεργασίας με τους κρατικούς επίσημους φορείς έρευνας - διάσωσης - αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να είναι σε θέση να συνεισφέρουν ως εθελοντές χειριστές drone.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 μέρες (16 διδακτικές ώρες) και περιλαμβάνει  θεωρία και άμεση πρακτική εφαρμογή όσων διδάχτηκαν με πραγματική πτήση drone σε εξωτερικό εκπαιδευτικό χώρο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος για τους συμμετέχοντες είναι 180€ και προκαταβάλλεται.  Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης. Το κόστος περιλαμβάνει coffee-break.

Για αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis