Σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό των Η.Π.Α. - Τι δείχνουν τα στοιχεία

ΕΡΕΥΝΑ
Σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό των Η.Π.Α. - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχεδόν κατά 38% αυξήθηκαν μέσα στο 2018, σε σχέση με τα στοιχεία έρευνας δύο χρόνια νωρίτερα, οι σεξουαλικές επιθέσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με χθεσινές εκτιμήσεις του υπουργείου Άμυνας, αποκάλυψη που σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης αποκαλύπτει την αποτυχία του Πενταγώνου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο όπως είχε δεσμευτεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τον περασμένο χρόνο καταγγέλθηκαν 6.053 σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με διετή έρευνα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε να καταγράφει τέτοιου είδους στοιχεία το 2004.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, η έρευνα του στρατού εκτίμησε ότι 20.500 άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα κάποιου είδους σεξουαλικής επίθεσης τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός αυτός το 2016 εκτιμάτο ότι ήταν 14.900.

Οι πιθανότητες μια γυναίκα, ηλικίας 17 με 20 ετών, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ήταν, σύμφωνα με την έκθεση, μία στις οκτώ.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό να θεωρείται έγκλημα, κάτι που προφανώς θα καταστήσει και αυστηρότερη την ποινή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συνέβη στον Καναδά μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης