Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:18 | 09/07/2020

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ:

Α. Είναι γνωστό τοις πάσι κ. Αρχηγέ ότι για τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε το Σώμα να βρει το δρόμο του στο πλαίσιο της νομιμότητας και της απόλαυσης από τους πολίτες αφενός του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας αφετέρου καθημερινών ποιοτικών υπηρεσιών και έτσι να εμπεδωθεί εν τοις πράγμασι το αναγκαίο στην καθημερινή διαβίωση κλίμα ασφάλειας. 

Β. Αλλά και η ‘’εσωτερική’’ διοίκηση δεν πρέπει να πάσχει. Αναφερόμαστε στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προϊστάμενοι πρέπει να διοικούν με προγραμματισμό, μεράκι, δημιουργική φαντασία και όραμα. Να διοικούν με το νόμο. Να διοικούν με επιείκεια. Να ακούν και να επιλύουν τα προβλήματα του προσωπικού. Να μην διοικούν με το φόβο επιβολής του βαθμού και των πειθαρχικών κυρώσεων.

Γ. Έτσι, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, αναγκάζεται πολλές φορές να προσφύγει εγγράφως στην Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, για να ενημερώσει ή να ζητήσει την επίλυση προβλημάτων ή την εξέταση εκκρεμών αιτημάτων ή ακόμη και για να καταγγείλει περιπτώσεις αδράνειας, αδιαφορίας ή ακόμη και κακοδιοίκησης. Δεν είναι, βέβαια, και λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και σε αυτές τις νόμιμες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις, οι Υπηρεσίες να επιδεικνύουν αδιαφορία ή ακόμη και έλλειψη συνεργασίας, εξέτασης και ικανοποίησης ή απόρριψης νόμιμων αιτημάτων μας. Για την ταυτότητα του λόγου, θα αναφερθούμε παραδειγματικά και μόνο στην ουσιαστική άρνηση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Αρχηγείου, να εξετάσουν και να ικανοποιήσουν ή ακόμη και να απορρίψουν έστω αίτημα χορήγησης αντιγράφων εγγράφων, για το γνωστό και σε εσάς πρόβλημα της μη καταβολής των οδοιπορικών εξόδων της 6ης σειράς, τη μη ενημέρωση για αιτούμενες πληροφορίες για θεσμικά ζητήματα που αφορούν τους Ειδικούς Φρουρούς (ασφαλιστική νομοθεσία κ.λπ.). Και αυτό για χρόνο πέραν των [8] και [12] μηνών, αντίστοιχα.

Δ. Εκείνο, όμως, κ. Αρχηγέ που υπερβαίνει κάθε όριο καλοπροαίρετης αναμονής και ανοχής, είναι η ουσιαστική άρνηση εξέτασης και ικανοποίησης αιτημάτων του προσωπικού, όπως αιτήματα εκτάκτων μεταθέσεων ή αποσπάσεων (ιδίως δε για λόγους υγείας των ιδίων ή μελών οικογενείας), τοποθετήσεων τελούντων σε υπηρεσία γραφείου, δηλαδή για συσσωρευμένες επί μήνες σε συρτάρια αρμοδίων υποθέσεις που εκκρεμούν για εξέταση και ικανοποίηση ή έστω και απόρριψη, ώστε το προσωπικό να μην τελεί σε ομηρεία ή ακόμη επιτρέψτε μας να αναφερθούμε ακόμη και σε ενδεχόμενη ‘’φιλική’’ εξυπηρέτηση (δήθεν ρουσφέτι).

Ε. Για παράδειγμα, ιχνηλατήστε τη διοίκηση στη ΔΙ.ΑΣ. Να διαπιστώσετε πως ασκείται η διοίκηση, πως αντιμετωπίζονται οι Ειδικοί Φρουροί για απλά και απολύτως νόμιμα αιτήματα [π.χ. για αντίγραφα ενόψει κλήσης σε απολογία ή προσφυγών με κίνδυνο απώλειας ακόμη και ανατρεπτικών προθεσμιών], γιατί καλούνται σε απολογία και για ποια παραπτώματα, γιατί υποβάλλονται αρνητικές προτάσεις χορήγησης αδειών αγοράς 1ου ιδιωτικού όπλου. Μάλιστα ίσως στο ίδιο θέμα  επιβεβαιώσετε και μεροληψία, δηλαδή  των μεν να απορρίπτονται τα αιτήματα για αγορά ιδιωτικού όπλου με το αιτιολογικό  της επάρκειας του υπηρεσιακού οπλισμού, ενώ παράλληλα να εγκρίνονται μεμονωμένα ίδια αιτήματα  νέων Ειδ. Φρουρών της ίδιας υπηρεσίας , δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για ενδεχόμενες παρεμβάσεις .

Η αδιαφορία αυτή των Υπηρεσιών έναντι των προβλημάτων του προσωπικού είναι χαρακτηριστική και αγγίζει-φωτογραφίζει ίσως και άδικα και την Ηγεσία του Σώματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε τις αναγκαίες ενέργειες και εκδώσετε τις δέουσες εντολές, για την άμεση εξέταση αιτημάτων του προσωπικού που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε επίπεδο διοίκησης, ώστε να αισθανθούν όλοι οι διοικούμενοι ότι η κορυφή της Ηγεσίας είναι δίπλα τους και ενδιαφέρεται άμεσα και ουσιαστικά για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis