Σε «καραντίνα» οι Έλληνες επιβάτες: Τους ελέγχουν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ TWEETS ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σε «καραντίνα» οι Έλληνες επιβάτες: Τους ελέγχουν και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Μετά τη Γερμανία και σε άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης οι Έλληνες επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν παραπέμπουν σε χώρα που είναι στη Συνθήκη Σένγκεν. 

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ευρωβουλευτές κατήγγειλαν μέσα των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δέχτηκαν ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με ανάρτηση του στο Twitter κάνει λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε και την Καθημερινή περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα.

Μαζί με τον κ. Κύρτσο στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Ελλήνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα στο eleftherostypos.gr