Σε «πύρινο» κλοιό η Ρόδος

Σε «πύρινο» κλοιό η Ρόδος
ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Σε «πύρινο» κλοιό η Ρόδος

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε ανάμεσα στις περιοχές Τσαΐρι και Παστίδα.

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο όπου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ένταση στο νησί. Η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά το μέτωπο επεκτάθηκε γρήγορα σε δασική περιοχή, σε έκταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, μηχανήματα ιδιωτών που ανοίγουν ζώνες στα δάση για να αποκλείσουν την επέκτασή της και δεκάδες εθελοντές.

Υπό έλεγχο φωτιά στην Κεφαλονιά

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Καμπιτσάτα Ελιού Πρόνων, της Κεφαλονιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο», ενώ σύμμαχος στις υπερβάλλοντες προσπάθειες των πυροσβεστών είναι και η άπνοια στην περιοχή.

Στην συντονισμένη επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν επτά πυροσβεστικά οχήματα με δεκατέσσερις πυροσβέστες, ενώ από νωρίς το πρωί συμμετέχουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέχρι τώρα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από πεντακόσια στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ στις μνήμες όλων των Κεφαλλονιτών επανήλθε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, στην ίδια περιοχή, πριν πέντε χρόνια, που κατέκαψε περισσότερα από 3.500 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ χρειάστηκε τότε να εκκενωθούν και οικισμοί.

 

kathimerini.gr