Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 13/07/2018

Σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή με καθημερινά επεισόδια και εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, έχει μετατραπεί η Λευκίμμη στην Κέρκυρα, λόγω της σφοδρής αντίδρασης των κατοίκων στα σχέδια του δήμου για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Είναι ενδεικτικό πως τις εγκαταστάσεις και τα δέματα με τα απορρίμματα... προστατεύουν 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, 1 των ΥΜΕΤ, ομάδες ΟΠΚΕ που έχουν μετακινηθεί στο νησί από την Αθήνα και αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κέρκυρα.

Η υπόθεση με την κατασκευή χωματερής στη Λευκίμμη ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Τότε οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει σθεναρά και είχαν «μπλοκάρει» τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Η υπόθεση επανήλθε στην επιφάνεια με την πρόθεση και της σημερινής δημοτικής αρχής να κατασκευάσει το έργο. Οι κάτοικοι ξεκίνησαν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γρήγορα όμως κατέληξαν σε επεισόδια με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι στιγμές έντασης είναι καθημερινές. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί ακόμη ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το απόγευμα του Σαββάτου. Την ίδια στιγμή η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Λευκίμμης από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

[custom:google-ads]

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας  τονίζουν πως «Εδώ και τουλάχιστον δέκα (ημέρες που εφαρμόζεται αυτό το σχέδιο, η Ένωσή μας έγινε δέκτης πλήθους διαμαρτυριών από συναδέλφους οι οποίοι μετέβησαν στη Κέρκυρα. Αναφέρουμε συγκεκριμένα:

Πρόβλημα στη διαμονή και στη σίτιση. Υπήρξαν περιπτώσεις που κάθε δύο μέρες οι συνάδελφοι άλλαζαν ξενοδοχείο αφού αυτοί που αποφάσισαν την ανωτέρω επιχείρηση μάλλον δε συνυπολόγισαν τη τουριστική περίοδο και το ότι τα ξενοδοχεία του νησιού ίσως να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Εργασιακά προβλήματα. Καθημερινά οι δυνάμεις εργάζονται 12ωρο εξαιτίας και της απόστασης που πρέπει να καλύψουν από τον τόπο διαμονής στο τόπο εκτέλεσης υπηρεσίας (τουλάχιστον 45 λεπτά). Παράλληλα καταγγέλλουν «απαξιωτικές συμπεριφορές ανώτερων, οι οποίες αν ισχύουν θα μεταφερθούν στην

Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με ονοματεπώνυμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, αποτελεί το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στο τοπικό Α.Τ., όπου αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων έξω από το Τμήμα που εκτελούσαν υπηρεσία και κατάφεραν με τη συνδρομή συναδέλφων τους από διμοιρία της Υ.Α.Τ. που προσέτρεξε στο σημείο, όχι μόνο να αποκρούσουν την επίθεση αλλά και να προβούν σε συλλήψεις, αλλά αντί να εισπράξουν συγχαρητήρια, εισέπραξαν επίπληξη από ανώτερο αξιωματικό που μάλλον δεν ήθελε να ταράξει τα ήρεμα νερά».

Παράλληλα στελέχη του δημοτικού συμβουλίου, όπως ο αντιπρόεδρος κύριος Νίκος Καλόγερος, καταγγέλλει  «άναρχη εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων».

Η επίσημη πολιτεία, από τα μέσα Μαΐου οπότε και ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις «νίπτει τας χείρας της» αφήνοντας αστυνομικούς και πολίτες να συμπλέκονται, ενώ δεν φαίνεται και καμία διάθεση να γίνει κάποια ενέργεια που θα λειτουργήσει ως «βαλβίδα» εκτόνωσης της έντασης.

Μιχάλης Τεζάρης του Μιχάλη Τεζάρη
 
Πηγή: newpost.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis