Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:53 | 01/12/2018

Η ολλανδική αστυνομία απέρριψε πάνω από 16 χιλιάδες έρευνες φέτος, επειδή δεν διέθεταν αρκετούς αστυνομικούς για να τις διερευνήσουν. Μάλιστα σε αυτές τις υποθέσεις ήταν κι εγκλήματα που είχαν καλές πιθανότητες να επιλυθούν, σύμφωνα με στοιχεία που ζητήθηκαν από την αστυνομία.

[custom:google-ads]

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία εργάζεται ενεργά σε 40.000 περιπτώσεις. Περίπου 23 χιλιάδες περιπτώσεις αναμένουν να ληφθούν. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ληστείες καταστημάτων ή βίαια επεισόδια. Γενικά δίνεται προτεραιότητα σε περιπτώσεις, ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

"Πρέπει να κάνουμε επιλογές κάθε μέρα", δήλωσε ο Rob van den Broeke. "Αν, για παράδειγμα, έρθει μια σοβαρή κλήση, δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Σε μια τέτοια περίπτωση σταματάμε περιπτώσεις που μπορούμε να σταματήσουμε προσωρινά, όπως οι μακροπρόθεσμες έρευνες για εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά".

Οι περισσότερες από τις 16 χιλιάδες περιπτώσεις που έχει αφήσει στην άκρη η αστυνομία περιλαμβάνουν "απλούστερες περιπτώσεις", όπως μια επίθεση χωρίς τραυματισμό, κλοπή ή διάρρηξη στην οποία κανείς δεν ήταν σπίτι.

Πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι πρέπει να εγκαταλείψουν ή να αγνοήσουν ορισμένες αναφορές εγκλημάτων.

Παρ 'όλα αυτά, η αστυνομία συνεχίζει να τονίζει πόσο σημαντικό είναι για το κοινό να συνεχίσει να αναφέρει τα εγκλήματα, ακόμα και τις λιγότερο υποσχόμενες περιπτώσεις όπως η κλοπή ποδηλάτων. "Η έκθεσή σας δεν θα χαθεί", ανέφερε ο Monique Mos της αστυνομίας της Χάγης στον τηλεοπτικό οργανισμό. "Αν αναφέρετε κάτι που πέντε άλλοι κατέθεσαν επίσης αναφορές, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για την αστυνομία να εργαστεί σε αυτό".

Πάντως νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα λάβει ένα εφάπαξ ποσό ύψους 91 εκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει την ικανότητα αποστολής αστυνομικών σε περιστατικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis