Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 11/02/2017

Σε γκιλοτίνα εξελίσσεται για τους αξιωματικούς η Αστυνομική Ακαδημία αφού με τις φετινές κρίσεις αποστρατεύτηκε το σύνολο σχεδόν των Αξιωματικών που υπηρετούσαν σε αυτή.

Ένας Υποστράτηγος, δηλαδή ο Ακαδημιάρχης, δυο ταξίαρχοι, ο διοικητής της Σχολής Αξιωματικών και ο διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και δυο διευθυντές μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας αποστρατεύτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Και δεν είναι παράξενο το να αποστρατεύεται ένας αξιωματικός όταν κρίνεται, το παράξενο είναι ότι αποστρατεύτηκαν σχεδόν όλοι και το ερώτημα είναι τι ήταν αυτό που οδήγησε το Συμβούλιο στην απόφαση αυτή;

Και αναφερόμαστε ειδικά στην Ακαδημία, η οποία αποτελεί το κύτταρο της αστυνομικής εκπαίδευσης και που διαφορετικά θα έπρεπε να προσελκύει το ενδιαφέρον των αξιωματικών να υπηρετούν εκεί.

Τώρα πλέον η εξέλιξη αυτή αποτελεί αντικίνητρο και ουδείς αξιωματικός θα επιλέγει οικιοθελώς να προσφέρει τις υπηρεσίες του, γνωρίζοντας ότι θα έχει την τύχη των προκατόχων του.

Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελεί ζητούμενο κάτι που δεν πετυχαίνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις.

Απεναντίας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης η Ακαδημία πρέπει να προσελκύει το ενδιαφέρον των αξιωματικών βασιζόμενη στα προσόντα και στην προοπτική τους.

 

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο 48ο τεύχος του περιοδικού "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" (περιοδική έκδοση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis