Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:25 | 15/12/2014

 

Φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα εκφράζουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στο κτίριο της Ισραηλινής πρεσβείας, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Οπως διαπιστώθηκε απο τις έρευνες, τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Π. Ψυχικό, είχαν χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2013 στην επίθεση εναντίον της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φοβούνται ότι όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για ένα νέο χτύπημα και μάλιστα σε βάρος ανθρώπινου στόχου, πολιτικού ή οικονομικού. Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για την πιθανότητα εκμετάλλευσης της πολιτικής συγκυρίας απο τους τρομοκράτες, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση σε βάρος της κατοικίας του γερμανού πρέσβη είχε δημοσιευθεί την 11η Φεβρουαρίου 2014 στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», δύο μήνες μετά το χύπημα. Τότε, μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου αποκάλυπτε ότι τα μέλη της Ο.Λ.Α. είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν με ρουκέτα, στις 12 Ιανουαρίου 2014, γερμανικό στόχο, συγκεκριμένα τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Mercedes Benz, στη Βαρυμπόμπη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας, τον Ιανουάριο του 2013. Τότε, οι δράστες είχαν αποπειραθεί να πλήξουν με ρουκετοβόλο RPG τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού, αλλά, όπως είχαν παραδεχθεί σε προκήρυξή τους, ο στόχος τους δεν επετεύχθη λόγω βλάβης που παρουσίασε το ρουκετοβόλο. Κατά την αποχώρησή τους είχαν ρίξει μια ριπή με Καλάσνικοφ κατά του κτιρίου, μάλιστα μια βολίδα είχε βρεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis