Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:07 | 09/11/2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς  κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε  άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο  άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μολότοφ στα Εξάρχεια: Αντίποινα με δολοφονικές επιθέσεις κατά των ΜΑΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρήτη: Περιπέτεια για αστυνομικό που μπαίνει στο χειρουργείο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis