Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:53 | 26/02/2019

Η διαδήλωση που είχε ως σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια κατευθύνεται προς το ΑΤ Ομονοίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο μετανάστη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αστυνομικό τμήμα.
[custom:google-ads]
Όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές «Οι συλλογικότητες που οργανώσαμε την συγκέντρωση/συνέντευξη τύπου έξω από το ΑΤ Ομόνοιας την Πέμπτη 21/2, καταγγέλλουμε την αναίτια προσαγωγή και τον ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή και μέλους του Νέου Αριστερού Ρεύματος, κατά την λήξη της συγκέντρωσης μας, και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα την Τρίτη 26/2. Η αστυνομική βία και η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Θα είμαστε στον δρόμο μέχρι την δικαίωση του Εμπουκά.

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η γυναίκα του Εμπουκά αναζητώντας τον σύντροφο της επισκέφθηκε το ΑΤ Ομόνοιας όπου και έπεσε θύμα ενός απάνθρωπου εμπαιγμού. Ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει της είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι και την έκαναν μπαλάκι από τμήμα σε τμήμα, για να της πουν τελικά να περιμένει 24 ώρες και να κάνει δήλωση εξαφάνισης. Μόνο μετά από πολλά τηλεφωνήματα του δικηγόρου της ενημερώθηκε τελικά η οικογένεια. Διαφορετικά και όπως φαίνεται, αν δεν είχε παρέμβει δικηγόρος, ο Εμπουκά ίσως και να ήταν τώρα αγνοούμενος».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ από την πλευρά της  η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

 

Πορεία προς το ΑΤ Ομονοίας για το θάνατο μετανάστη

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis