Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:25 | 01/07/2018

Πορεία ξεκίνησαν πριν από λίγο οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όσοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στη χρήση του όρου "Μακεδονία" στο όνομα των Σκοπίων, κατέβηκαν στη Λεωφόρο Νίκης όπου και πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία, με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπερ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών.

Η Λεωφόρος Νίκης παραμένει κλειστή.

kloyba.jpg

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν στήσει φραγμό στη Λ. Νίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία για τη Μακεδονία προσπαθούν να σπάσυν τον αστυνομικό κλοιό για να καταφέρουν να προσεγγίσουν στον Λευκό Πϋργο, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει και αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

[custom:google-ads]

Συγκέντρωση και στο Σύνταγμα

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το νέο συλλαλητήριο και στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Διοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία “Μέγας Αλέξανδρος” και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

“Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ”, ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία [pics, vids] | Newsit.gr


 

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Κλειστή είναι αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Β. Σοφίας από την Β. Αμαλίας μέχρι τη Σέκερη λόγω της συγκέντρωσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Πηγές: thestival.gr, newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis