Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 29/12/2016

Άρχισε και πάλι η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στους εθνικούς δρόμους, από την Αθήνα προς τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Βόρεια Ελλάδα και από την Κόρινθο προς την Αθήνα, που είχε διακοπεί για προληπτικούς λόγους.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις έχουν υποχωρήσει και υπάρχουν κάποια μόνο στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Σημείωσε πως το συμπέρασμα είναι πως ο συντονισμός και η καλή προετοιμασία έφεραν αποτελέσματα.

Κι επειδή η κακοκαιρία συνεχίζεται, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι στην Αττική και στη γύρω περιοχή έχουν αναπτυχθεί περίπου 95 περιπολικά της Αστυνομίας, τζιπ, γερανοί και οχήματα της Πυροσβεστικής, σε δεύτερη γραμμή, για να επέμβουν αν τυχόν χρειαστεί.

«Τα προβλήματα έχουν υποχωρήσει. Έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες και ειδικά χθες με συντονισμό όλων των εμπλεκομένων του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά στο Κέντρο Επιχειρήσεων, εδώ στο κτίριο της ΓΑΔΑ, έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Περιφέρειας Αττικής, των Σωμάτων Ασφαλείας. Μπορώ να πω ότι έγινε μια καλή προετοιμασία, ένας καλός συντονισμός και απέδωσαν. Λειτούργησε η κρατική μηχανή και για την ώρα είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Με καλό συντονισμό, χωρίς να γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε μέσα, φάνηκε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις. Δεν λέω ότι μηδενίζονται τα προβλήματα, αλλά ο καλός συντονισμός πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού».

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis