Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:16 | 28/03/2018

Μία ανακοίνωση του κινήματος «Δεν πληρώνω», ότι στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Πανεπιστημίου 56, έχει σημάνει συναγερμό στη Αστυνομία.

Κάθε Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, έχουμε και τουλάχιστον ένα γύρο επεισοδίων μεταξύ διαμαρτυρόμενων από κινήματα και αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μέλη του «Δεν πληρώνω» γράφουν ότι «το συμβολαιογραφείο “Αθανάσιος Δράγιος-Ελένη Δράγιου” έχει αναλάβει διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο της πίτας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για λογαριασμό των τραπεζιτών (όπως και των φυσικών πλειστηριασμών παλαιότερα)».

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με τα μέλη του κινήματος, «στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός ισογείου καταστήματος στη Λάρισα για οφειλή 50.000 ευρώ».

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού, ώστε να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων εκεί και να επιχειρηθεί εισβολή σε άλλο συμβολαιογραφικό γραφείο.

Τι δηλώνουν οι συμβολαιογράφοι

Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για σήμερα σε συμβολαιογραφείο της οδού Πανεπιστημίου αφορά σε ισόγειο κατάστημα στη Λάρισα έναντι οφειλής 469.000 ευρώ που προκύπτει από επιχειρηματικό δάνειο που καλύπτει το συγκεκριμένο ακίνητο, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών.

«Αν κάποιες συλλογικότητες ενδιαφέρονται πραγματικά να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία έχουν δύο επιλογές: κατ΄ αρχάς να πάψουν να διαβάζουν και να επικοινωνούν λάθος τα στοιχεία των πλειστηριασμών και δεύτερον να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη ποιες διεξόδους έχουν και ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εν λόγω διαδικασίες», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Πηγή: insider.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis