Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 24/11/2015

Εδώ και ένα χρόνο αναμέναμε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και να εφαρμοστεί το νέο Π.Δ. «Άδειες απουσίας του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί και οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έτσι όπως κατατέθηκαν από τις ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων και Κεντρικής Ελλάδος. Οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και οι αλλαγές υπουργών Ναυτιλίας, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης.

Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας (εδώ).

Επιγραμματικά στο νέο Π.Δ. τροποποιούνται και συμπληρώνονται:

Α. Άδεια ανατροφής τέκνου

  1. Παρέχεται πλέον στο άρρεν και θήλυ προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ανεξάρτητα εάν ο σύζυγος ή η σύζυγος απασχολείται ή όχι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας.
  2. Σε περίπτωση πολύδυμης κύησης αύξηση της άδειας ανατροφής κατά ένα (01) μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός.
  3. Σε περίπτωση απόκτησης τρίτου τέκνου και άνω αύξηση της άδειας ανατροφής κατά τρεις (3) μήνες για κάθε τέκνο.
  4. Για τους γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, τους γονείς μετά από διαζύγιο ή ακύρωση γάμου, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα του τέκνου, καθώς και στην περίπτωση που ο ένας εκ των δύο γονέων πάσχει από ψυχική, νοητική ή σωματική αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, η άδεια ανατροφής του τέκνου αυξάνεται κατά ένα (1) μήνα.

Β. Υιοθεσία

χορηγείται άδεια τριών (3) μηνών με αποδοχές εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υιοθεσίας, εφόσον το τέκνο είναι ηλικίας μέχρι και έξι (6) ετών.

Γ. Διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική).

Το προσωπικό του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο υπόκειται σε διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δικαιούται κατά την ημέρα της ωοληψίας άδεια απουσίας μίας (1) ημέρας και άδεια δεκαπέντε (15) ημερών από την εμβρυομεταφορά, με αποδοχές. Στο άρρεν προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χορηγείται άδεια απουσίας μίας (1) ημέρας, κατά την ημέρα της ωοληψίας, καθώςαι άδεια απουσίας μίας (1) ημέρας, κατά την ημέρα της εμβρυομεταφοράς της συζύγου του, με αποδοχές.

Δ. Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών για ένα έως τρία έτη για εσωτερικό ή εξωτερικό εφόσον συντρέχουν σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι.

Αναμένουμε επίσης την υιοθέτηση των ήδη κατατεθειμένων από την πλευρά μας ευεργετικών διατάξεων οι οποίες απαιτούν την έκδοση σχετικής Διαταγής του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Π.Δ. 80/2015 (ΦΕΚ 153 Α’)

 

http://neaplefsi.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis