Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:30 | 02/06/2015

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE News.

Την Παρασκευή, η Δικαστής Katherine Forrest, ανακοίνωσε την απόφασή της σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, βάζοντας έτσι ένα τέλος στη δίκη που κρατάει από τον Ιανουάριο.

«Δεν ξέρω αν έχεις μετανιώσει« είπε η Forrest στον Ulbricht «αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ξέρεις πόσους ανθρώπους έβλαψες με τις επιλογές σου». Ο 31χρονος καθόταν σιωπηλός με τους δικηγόρους του. Λίγο πριν η Forrest ανακοινώσει την απόφασή της, ο Ulbricht ζήτησε επανειλημμένα την επιείκεια του δικαστηρίου.

«Έχω αλλάξει - δεν είμαι ο άνθρωπος που ήμουν κάποτε, όταν έφτιαξα το Silk Road» είπε ο Ulbricht. «Πλέον είμαι λίγο πιο σοφός. Λίγο πιο ώριμος και πολύ πιο ταπεινός».

Ακόμα και λίγες ώρες πριν την καταδίκη του ο Ulbricht αρνιόταν οποιαδήποτε σχέση με το «σκοτεινό» internet, έστω κι αν είχε παραδεχθεί ότι ίδρυσε το Silk Road ως ελευθεριακό πείραμα - κάτι σαν ένα Amazon ή eBay όπου όμως θα μπορούσες να πωλήσεις ή να αγοράσεις από ναρκωτικά κι όπλα μέχρι να βρεις δολοφόνο.

Μάλιστα σε επιστολή που έστειλε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, ο Ulbricht ζητούσε να μην τον καταδικάσουν σε ισόβια, αλλά μόλις σε 20 χρόνια κάθειρξης, τονίζοντας ότι η δημιουργία του Silk Road «ήταν μια ανόητη κίνηση που έχει μετανιώσει».

«Ήθελα το Silk Road να είναι ένα site όπου θα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κάνουν τις δικές τους επιλογές, να κυνηγήσουν την ευτυχία που ήθελαν» έγραψε ο Ulbricht.

Ωστόσο αυτά δεν ήταν τα μοναδικά γράμματα που έκαναν την εμφάνισή τους στο δικαστήριο της περασμένες εβδομάδας. Συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έχοντας αγοράσει ναρκωτικά από το Silk Road ζητούσαν την ισόβια κάθειρξη του Ross Ulbricht, όπως δημοσίευσε το MOTHERBOARD.

Τα γράμματα των συγγενών

Η αδερφή ενός θύματος έγραψε στο δικαστήριο και ζήτησε την πιο σκληρή τιμωρία για τον Ulbricht. «Είμαι σίγουρη πως αν ο Preston δεν έπαιρνε αυτά τα ναρκωτικά από το Silk Road σήμερα θα ζούσε», τόνιζε στο γράμμα της για τον Preston, έναν έφηβο Αυστραλό, ο οποίος αφού πήρε ναρκωτικά από το Silk Road στη συνέχεια πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του.

Ο Ulbricht από την πλευρά του αρνήθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής του Silk Road, με το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts. Όπως είπαν οι δικηγόροι του, είχε αποσυρθεί από το site λίγο μετά την δημιουργία του και είχε δώσει την διαχείρηση σε κάποιον άλλον - τον «αληθινό» Robert.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο και ο Ulbricht καταδικάστηκε σε ισόβια. «Στον κόσμο που έφτιαξες δεν υπήρχε η δημοκρατία. Ήσουν καπετάνιος του πλοίου. Ήσουν ο Dread Pirate Roberts» είπε η Forrest στον Ulbricht, όταν του ανακοίνωσε την ποινή του.

Η μητέρα του Ulbricht τόνισε ότι ο γιος της σχεδιάζει να κάνει έφεση και ότι σύμφωνα με τους δικηγόρους του έχει καλές ελπίδες να τα καταφέρει.

Για την ώρα ο Ulbricht είναι σε φυλακή στο Μπρούκλιν, εκεί δηλαδή που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο, διδάσκοντας μαθηματικά, φυσική και yoga στους συγκρατούμενούς του, σύμφωνα με τη μητέρα του.

vice.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis