Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:35 | 15/04/2015

Η «Ωρα του Πολίτη,» σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα, η επαναδραστηριοποίηση των κινητών αστυνομικών τμημάτων και ο «τοπικός αστυνομικός» εξαγγέλθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση στο πλαίσιο της υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου. 

Την «Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τις 20 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών. Από σήμερα σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε μέρα και ώρα που θα καθορίζει ο διοικητής της κάθε υπηρεσίας θα γίνεται συνάντηση με φορείς και κατοίκους των περιοχών, προκειμένου να θέτουν και να επιλύουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Παράλληλα, τα κινητά αστυνομικά τμήματα (βανάκια), πέντε στον αριθμό, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι, μετά το 2007, σε περιοχές και σημεία όπου εντοπίζονται προβλήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον κ. Πανούση δεν είναι μόνο κατασταλτικό μέσο, που κάποιες φορές πρέπει να χρησιμοποιείται η δημόσια δύναμη, αλλά πρέπει να προλαμβάνουν τις καταστάσεις. Παραδέχθηκε πως κάποιες περιοχές αφέθηκαν στη μοίρα τους, όπως το Πεδίο του Άρεως, η Φυλή και πρόσθεσε: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας».

Οι πολίτες, οι Φορείς και οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν υποθέσεις που τους απασχολούν.

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis