Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 20/03/2016

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι εμπειρογνώμονες που διερευνούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία, καθώς δεν μπορούν να πάρουν άμεσα τις απαντήσεις που ήλπιζαν από τα μαύρα κουτιά.

Οι καταγραφείς πτήσης του Boeing της Flydubai, το οποίο συνετρίβη στο Ροστόφ το Σάββατο οδηγώντας στο θάνατο και τους 62 επιβαίνοντες, έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά και θα χρειαστεί ακόμη και ένας μήνας προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν, ανέφερε η αρχή αεροπορίας της Ρωσίας.

«Οι καταγραφείς έχουν υποστεί σοβαρή μηχανική ζημιά», ανακοίνωσε η IAC, δίνοντας στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες από τους καταγραφείς.

«Οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την επιθεώρηση, το άνοιγμα και την αφαίρεση των μονάδων μνήμης από τα προστατευτικά καλύμματα, προκειμένου να γίνει περαιτέρω δουλειά στην αποκατάσταση των συνδέσεων, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των δεδομένων», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται αξιωματούχο της IAC, η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα. Οπως απαιτούν οι διεθνείς κανονισμοί αεροπορίας, οι έρευνες γίνονται με τους Ρώσους εμπειρογνώμονες επικεφαλής και τη συνδρομή ειδικών από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου είναι η έδρα της Flydubai.

Σε νέες του δηλώσεις, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις ρωσικές αρχές, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις για το γιατί επιτράπηκε η απόπειρα προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, τόνισε «Το αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό. Ηταν αρκετά καλό για να λειτουργεί και για να γίνει προσγείωση, σύμφωνα με τις αρχές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές για πτήση».

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα ακυρώσει άλλες ούτε θα καθυστερήσει πτήσεις της εξαιτίας του δυστυχήματος.


 

 

 

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis