Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 15/02/2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν δύο δήμοι των Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε χθες την περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χθες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας απέστειλε αίτημα ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η περιφερειακή ενότητα των Χανίων.

Σήμερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε τους Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) στις 13-14/02/2019 στις παραπάνω περιοχές», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Ευρεία σύσκεψη στα Χανιά

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη ευρεία σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά και όλων των δημάρχων του νομού προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ήδη από χθες, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία τις τελευταίες 24 ώρες στο νομό Χανίων.

Οι δήμαρχοι όλων των δήμων και κυρίως του Πλατανιά, των Χανίων και της Κισσάμου από χθες πραγματοποιούν αυτοψία στα σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά αναμένεται να είναι σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Κισσάμου, του δήμου Πλατανιά (και των δημοτικών παιδικών σταθμών Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου) καθώς και του δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Στο δήμο Χανίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από το δημοτικό σχολείο Κεραμειών που θα είναι κλειστό.

cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis