Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 24/03/2015
Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε βάρος αστυνομικών του ΤΑΕ Αποκορώνου χωρίς λόγο και αιτία με δράστη 50χρονο κτηνοτρόφο από τις Βρύσσες. Στο πλευρό του 34χρονου ειδικού φρουρού, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, βρίσκονται συνεχώς η σύζυγος του, συνάδελφοι του αλλά και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.
 
Tις επόμενες ώρες, αναμένονται στα Χανιά  και οι γονείς του από την Θεσσαλονίκη. Ο 34χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίστηκε η αιμορραγία, όμως τρία σκάγια παραμένουν καρφωμένα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή, όμως οι γιατροί αισιοδοξούν.
 
Στο ίδιο περιστατικό, στο πόδι τραυματίστηκε 35χρονος υπαρχιφύλακας, ενώ πιο τυχεροί στάθηκαν δύο συνάδελφοι τους. Ο 50χρονος δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του την οποία φέρεται να απέδωσε στην άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.
 
Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πριν από δέκα χρόνια ο 50χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θηροφυλάκων, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, όμως στο Εφετείο η κατηγορία μετατράπηκε σε απειλή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή. 
 
Πώς συνέβησαν τα γεγονότα 
 
Στις Βρύσσες είχαν στηθεί δύο υπηρεσιακά τζιπ του ΤΑΕ Αποκορώνου για την διενέργεια ελέγχων. Ο γιος του δράστη υποβλήθηκε σε έλεγχο χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.
 
Ο πατέρας που είδε το σκηνικό, «θόλωσε». Ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο του και κατευθυνόμενος προς το δεύτερο αστυνομικό μπλόκο, χτύπησε το υπηρεσιακό όχημα, εξύβρισε τους αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.
 
Όμως δεν απομακρύνθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε και άρχισε να πυροβολεί με την καραμπίνα σε βάρος των αστυνομικών. Για εν ψυχρώ επίθεση έκανε λόγο στο Cretalive αστυνομική πηγή, αποδίδοντας στον δράστη ανθρωποκτόνο πρόθεση.
 
Οι τέσσερις αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στα πυρά του 50χρονου. Προσπάθησαν να καλυφθούν όπως-όπως, ανταποδίδοντας τους πυροβολισμούς. Πρώτα χτυπήθηκε στο πόδι ο 35χρονος υπαρχιφύλακας και αμέσως μετά ο 34χρονος στο κεφάλι.
 
Ο 50χρονος, όπως καταγγέλλεται, συνέχισε να τους πυροβολεί παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τραυματίες.
Αφού εγκατέλειψε το σημείο, λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στα χέρια του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, ο οποίος είχε ήδη μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βρυσσών. Κάποιοι από το συγγενικό περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα έχει νοσηλευθεί.
 
Ο 50χρονος παρέδωσε σπασμένη την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι υπήρχε και δεύτερη νόμιμη στο όνομα συγγενικού του προσώπου.
 
Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητά με ανακοίνωση του το σωματείο ειδικών φρουρών Κρήτης, ώστε, όπως επισημαίνεται, «να μην ενθαρρύνονται τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες δεν στρέφονται μόνο κατά των αστυνομικών αλλά κατά της ίδιας της κοινωνίας στην οποία ζούμε».
 
cretalive.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis