Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:22 | 03/05/2018

Σε λειτουργία από χθες ο νέος αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου Καλαμάτας με το δικό του προσωπικό.

Με την ίδρυση του σταθμού άνοιξαν νέες οργανικές θέσεις για τη Μεσσηνία και τον περασμένο Ιανουάριο η Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού ενισχύθηκε με 12 άτομα. Μέχρι τώρα, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο -οπότε και έχουμε το μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού- 17 με 18 αστυνομικοί αποσπούνταν από τις υπηρεσίες τους με ό,τι αυτό σήμαινε για τις ανάγκες αστυνόμευσης.

Ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

[custom:google-ads]

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Με το άνοιγμα της σεζόν κάθε χρόνο αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με εμπειρία στον έλεγχο διαβατηρίων απασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά εκεί, όπως και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού. Η ενίσχυση όμως των μέτρων ελέγχου και επιτήρησης στο αεροδρόμιο προκαλούσε ένα άλλο πρόβλημα, που είχε να κάνει με το διαθέσιμο προσωπικό, το οποίο απασχολείτο για τους ελέγχους επιβατών και τη φύλαξη του κτηρίου, σε βάρος της αστυνόμευσης. Αυτό πλέον σταματά και οι 12 αστυνομικοί (ένας αξιωματικός, δύο υπαξιωματικοί και 9 αστυφύλακες), οι οποίοι στελεχώνουν τον αστυνομικό σταθμό στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, δεν θα ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα.

Το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του προέκυψε από εσωτερικές μεταθέσεις και κατά κανόνα επιλέχθηκαν αστυνομικοί με εμπειρία στον έλεγχο διαβατηρίων και την αστυνόμευση του αεροδρομίου. Να σημειωθεί επίσης ότι μέσα στη φουλ σεζόν θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Ν.Κ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis