Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 13/11/2018

Υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου μετονομάστηκε σε Λεωφόρο Ευελπίδων σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά από την κεντρική πύλη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης πάρθηκε ομόφωνα μετά από αίτημα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

[custom:google-ads]

Ο δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στον χαιρετισμό του σημείωσε πως αποτελεί τιμή για την πόλη της Βάρης να φιλοξενεί το ιστορικότερο και αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και πως η μετονομασία του δρόμου που ενώνει την πόλη με το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας είναι ιστορικής σημασίας για αυτήν.

Ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την απόφασή τους τονίζοντας πως αποτελεί μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό που τιμά την ΣΣΕ. Επιπρόσθετα ο Α/ΓΕΣ σημείωσε πως η παρουσία του ΠτΔ προσδίδει στην εκδήλωση σημαίνουσα ιστορική αξία καθότι σηματοδοτεί την έμπρακτη αναγνώριση της ΣΣΕ ως κοιτίδα και θεματοφύλακα των παραδόσεων και της ιστορικής κληρονομιάς του έθνους.

Τέλος, ο Διοικητής της ΣΣΕ, υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, τόνισε πως η μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Σχολή και την τιμά ιδιαίτερα. Απευθυνόμενος προς τον ΠτΔ ο διοικητής της ΣΣΕ υπογράμμισε πως η Σχολή θα συνεχίσει να αποτελεί την κοιτίδα των καλών ελπίδων του έθνους και της πατρίδας όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της Ιωάννης Καποδίστριας και θα συνεχίσει να διαμορφώνει μέσα από την ιδέα του εύελπι το μέλλον του ελληνικού στρατού.

Πηγή: armynow.net

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis