Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 31/08/2019

Σε νέα δίκη, στις 2 Δεκεμβρίου οδηγείται η υπόθεση του Κώστα Πάσσαρη!

Πρόκειται για την δευτεροβάθμια δίκη του η οποία προσδιορίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σχετικά τέσσερις ανθρωποκτονίες, δεκαεπτά απόπειρες και άλλα αδικήματα, για τα οποία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που του επέβαλλε τέσσερις φορές ισόβια και 166 χρόνια κάθειρξη.

[custom:google-ads]

Ο 45χρονος κρατούμενος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια, για δύο δολοφονίες, που διέπραξε εκεί, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Πάσσαρης, ο οποίος καταδικάστηκε στις 9 Μαΐου 2019 από το ΜΟΔ,  σε 4 φορές ισόβια και 71 χρόνια  κάθειρξη, για τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες, είχε επιπλέον ποινή 95 χρόνια κάθειρξη, που του επέβαλλε το ίδιο δικαστήριο πριν από το Πάσχα, για δέκα απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πριν από το Πάσχα, το ίδιο δικαστήριο τον είχε αθωώσει,  για ηθική αυτουργία σε εκρήξεις βομβών, που φέρεται ότι, τοποθετούσε ο πατέρας του, ενώ του είχε επιβάλλει ενενήντα πέντε χρόνια κάθειρξη  για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όλες οι υποθέσεις αφορούσαν μέρος από τη δράση του Πάσσαρη,  πριν αποδράσει στη Ρουμανία το 2001, όπου από τότε εκτίει ποινές δις ισόβια, για δύο ανθρωποκτονίες, που διέπραξε εκεί.

Οι δίκες έγιναν με απόντα τον διαβόητο κατηγορούμενο, καθώς το ρουμανικό Εφετείο αρνήθηκε να τον εκδώσει προσωρινά στη χώρα μας,  επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν, να παραμείνει στην Ελλάδα, για τις υποθέσεις, για τις οποίες ήδη καταδικάστηκε και σήμερα .

Ο Πάσσαρης καταδικάστηκε για τέσσερις από τις πέντε ανθρωποκτονίες, για τις οποίες κατηγορείτο, μεταξύ των οποίων και των δύο αστυνομικών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, από όπου και απέδρασε εκείνη την ημέρα.

[custom:google-ads]

Το δικαστήριο ωστόσο τον αθώωσε για τη μία από τις πέντε ανθρωποκτονίες, καθώς έκρινε ότι, δεν τη διέπραξε ο κατηγορούμενος, αλλά άλλος δράστης, σε αντίθεση με την εισαγγελέα, η οποία είχε προτείνει την ενοχή του και για την πράξη αυτή.

Πηγή:   dikastiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα όπλα και οι γυναίκες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis