Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 04/12/2015

Την μεταφορά της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου από την Σύρο στη Ρόδο ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας που έγινε στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως πληθυσμιακοί, γεωγραφικοί, εθνικοί λόγοι αλλά και λόγοι εγκληματικότητας κάνουν επιτακτική την ανάγκη να γίνει η μεταφορά της έδρας της Αστυνομίας από τις Κυκλάδες στη Δωδεκάνησο ώστε να υπάρξει και καλύτερος διοικητικός σχεδιασμός για όλες τις διευθύνσεις.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγο Γεώργιο Σκανδαλάκη ο οποίος ήταν αυτός που έκανε προχθές και την παρουσίαση του σχεδιασμού στους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των αρχών και φορέων του τόπου.

Χαρακτηριστικό της πρότασης που κατατέθηκε και τίθεται σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, είναι η συγχώνευση των αστυνομικών σταθμών ή τμημάτων της αστυνομίας στην περιοχή μας, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της μείωσης της εγκληματικότητας, καθώς επί της ουσίας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών παραμένει το ίδιο.

Αντίθετα αυξάνονται τα όρια των περιοχών ευθύνης των τμημάτων αυτών που θα συγχωνευθούν, κάτι που στην πράξη το πιθανότερο είναι να κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο των αστυνομικών και να ταλαιπωρήσει περισσότερο τους πολίτες.

Οι προτάσεις πάντως αυτές θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να υπάρξει βελτίωση στα σχέδια αναδιάρθρωσης, για όφελος των πολιτών.


Πηγή : rodiaki.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis