Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 12/05/2018

Στα διόδια Αφιδνών έχουν φτάσει ήδη τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα ξεκινήσει στις 20:30 στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας στα λεωφορεία με τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά γίνονται έλεγχοι και στη συνέχεια ανά δέκα-δεκαπέντε θα οδηγούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης.

Εκεί θα μπαίνουν μέσα στο πάρκινγκ, θα αποβιβάζουν τους οπαδούς στις θύρες και στη συνέχεια, κυκλικά θα παρκάρουν στο χώρο του σταδίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται 20 διμοιρίες ΜΑΤ για να επιληφθούν όταν χρειαστεί ενώ από το βράδυ του Σαββάτου σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται οι σύνδεσμοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συνάντηση οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων.
[custom:google-ads]
Συνολικά, στα μέτρα για τον τελικό θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών. Από την Κρατική Ασφάλεια, την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, υπηρεσίες της Ασφάλειας, ομάδες ΔΙ.ΑΣ, τα ΜΑΤ και την Τροχαία μέχρι και από τις αστυνομικές διευθύνσεις της επαρχίας αλλά την Πυροσβεστική.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ, θα μετακινηθούν κυρίως με τον ηλεκτρικό και σε κάθε σταθμό θα βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων και να αποφύγουν «περίεργες» συναντήσεις. Θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και στη συνέχεια με τα πόδια θα φθάνουν στο ΟΑΚΑ.

Ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων θα υπάρχουν μεγάλα κενά και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και κατά την είσοδο στις θύρες του ΟΑΚΑ.

Όπως είναι γνωστό, κάθε ομάδα παρέλαβε 17.196 εισιτήρια τα οποία είναι ονομαστικά. Οπότε αναμένεται στο ΟΑΚΑ να βρεθούν περίπου 40.000 θεατές μαζί με τις προσκλήσεις και τα εισιτήρια που έχει πάρει και διαθέτει η ΕΠΟ που διοργανώνει και τον τελικό.

Το επιχειρησιακό στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει στηθεί σε μια από τις κεντρικές σουίτες όπου θα ελέγχονται οι κάμερες προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν ξεκάθαρη εικόνα του χώρου και να εντοπίζουν άτομα που κινούνται ύποπτα.

Παράλληλα, έμφαση δίνουν και στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων από τα ξενοδοχεία που έχουν καταλύσει μέχρι το γήπεδο ενώ φυσικά το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα ίπταται τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Πηγή: paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis