Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 09/11/2018

Οριστικό… τέλος μπαίνει στους οίκους ανοχής στο Ηράκλειο καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε σήμερα το αίτημα για αναστολή της διαδικασίας σφράγισης.

Το αποτέλεσμα είναι και οι τέσσερις οίκοι ανοχής που δραστηριοποιούνται στην πόλη να βάζουν… λουκέτο!

[custom:google-ads]

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, με βάση τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που ορίζουν την άδεια λειτουργίας τους, υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε ό,τι αφορά στην απόσταση τους από σχολεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές και εκκλησίες.

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία τους σε απόσταση κάτω των 200 μέτρων.

Λίγο πριν την συνεδρίαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος, Κώστας Παπαμαστοράκης, που εκπροσωπεί οίκο ανοχής που λειτουργεί από το 1995 στα Δειλινά υπογράμμισε, μιλώντας στην εφημερίδα “Πατρίς”, πως είναι αδιανόητο για μία μεγαλούπολη όπως το Ηράκλειο να «σβήσουν» τα “κόκκινα φανάρια”, τα οποία εξυπηρετούν καταστάσεις και βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να υπάρχει ένας έλεγχος συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας αλλά και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. «Η συνέχιση της λειτουργίας τους επιβάλλεται. Σε καμία περίπτωση δεν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον».

Ο ίδιος τόνισε ότι με τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει ο νόμος είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις γυναίκες αυτές να βρουν κάποιο οίκημα εντός της πόλης. «Θα πρέπει να εξοριστούν σε κάποια ερημιά με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την σωματική τους ακεραιότητα».

Πηγή: thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis