Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:47 | 20/01/2019
Η μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Βρετανίας έχει δαπανήσει πάνω από £ 200,000 σε αμφιλεγόμενες δοκιμές αναγνώρισης προσώπου που δεν οδήγησαν σε συλλήψεις, αποκαλύπτουν στοιχεία.
Δημοσίευμα του The Independent έδειξε ότι έξι αποστολές από την Μητροπολιτική Αστυνομία είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν μόνο δύο άτομα και στη συνέχεια να απελευθερωθούν.

[custom:google-ads]

 
Οι επικριτές του εγχειρήματος θεώρησαν τη χρήση της αναγνώρισης του προσώπου σπατάλη δημόσιου χρήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβγαλε όπλο σε γυναίκα αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου

Παρά την έλλειψη συλλήψεων στο Λονδίνο, το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρτισης εθνικών οδηγιών για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία.
 
Οι δοκιμές που διεξήχθησαν από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Ιούλιο του περασμένου έτους είχαν ως αποτέλεσμα τη διερεύνηση 110 ανθρώπων που καταχωρήθηκαν ως πιθανές "ειδοποιήσεις" στις λίστες παρακολούθησης εγκληματιών.
 
Η Μητροπολιτική Αστυνομία περιέγραψε τις προσπάθειες ως «εμφανείς» και είπε ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί ότι η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιούνταν από αφίσες και φυλλάδια.
 
Η Μητροπολιτική Αστυνομία δαπάνησε £ 198.000 για αυτόματο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου από την NEC Corporation της Ιαπωνίας μεταξύ των οικονομικών ετών 2015-16 και 2017-18.
 
[custom:google-ads]
 
Την ίδια περίοδο, κατέβαλε £ 23.800 για υλικό, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή των προσώπων των ανθρώπων.
 
Εκτός από τις συνολικές δαπάνες £ 222.000, η ​​αστυνομία έχει καταβάλει μεγάλο ποσό και για μυστικούς αστυνομικούς σε κάθε εγκατάσταση, αλλά είπε ότι το κόστος δεν θα μπορούσε να υπολογιστεί με ακρίβεια.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis