Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:20 | 21/03/2021

Η αστυνομία του Λονδίνου παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών από αστυνομικούς, μέσα σε περίοδο έξι ετών.  

Όπως αναφέρει ο Guardian, έγιναν συνολικά 594 καταγγελίες μεταξύ των ετών 2012 και 2018, εκ των οποίων 119 έγιναν δεκτές. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνεται αυτή ενός αξιωματικού που απολύθηκε, καθώς παρίστανε τη γυναίκα στο Διαδίκτυο «για να προωθήσει τις σεξουαλικές του ορμές και επίσης να κινηματογραφήσει μια γυναίκα που καταφανώς κάνει μη συναινετικό σεξ με άντρα σε δημόσιο πάρκο».

Ένας άλλος αξιωματικός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη αστυνομία έπειτα από κατηγορίες ότι είχε «σεξουαλική σχέση με θαμώνα σε άσυλο γυναικών», δηλαδή σε σπίτι όπου τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αναζητούν καταφύγιο.

Άλλες σοβαρές περιπτώσεις περιλαμβάνουν έναν αξιωματικό που συνάντησε μια γυναίκα ενώ ήταν σε υπηρεσία και αργότερα επισκέφτηκε το σπίτι της με την σεξουαλική επαφή να ακολουθείται από καταγγελία για βιασμό. 

Από τις 119 υποθέσεις που επιβεβαιώθηκαν, οι 63 οδήγησαν σε απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις ή παραιτήσεις. Αυτό που δεν αποκαλύπτεται, ωστόσο, είναι πόσες υποθέσεις οδηγήθηκαν σε ποινικές διώξεις. 

Οι αποκαλύψεις θα εντείνουν την πίεση στην αστυνομία του Λονδίνου, καθώς οι αποκαλύψεις ενισχύουν την ανησυχία πολλών γυναικών ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τους εκπροσώπους του νόμου για την προστασία τους. Μάλιστα έρχονται μετά τις διαδηλώσεις στη μνήμη της Σλαρα Έβεραρντ, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό, που κατηγορείται για το έγκλημα.

www.efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis