Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:32 | 06/10/2019

Η αστυνομία της Νιγηρίας σχεδιάζει να αποκτήσει όπλα αναισθητοποίησης σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη χρήση θανατηφόρων συμβάντων, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής την Πέμπτη.

[custom:google-ads]

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης θανατηφόρων όπλων από το στρατό και την αστυνομία.
Ο Mohammed Adamu είπε σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματικών της πρωτεύουσας Abuja ότι είχε «ξεκινήσει δράσεις» για την ανάπτυξη λιγότερο θανατηφόρων όπλων - κοινώς γνωστών ως αναισθητοποιητικά όπλα - για τις αστυνομικές επιχειρήσεις χαμηλού κινδύνου.
 
"Σκοπός είναι η αντιμετώπιση των ανησυχιών του κοινού σχετικά με την κακή χρήση των πυροβόλων όπλων από την αστυνομία με τις συνεπακόλουθες συνέπειες για τις ζωές και η επίτευξη του κοινοτικού μας οράματος αστυνόμευσης", ανέφερε ο Adamu στα ΜΜΕ.
 
Δεν είπε πόσο θα κοστίσουν τα όπλα αναισθητοποίησης.
 
Ο Adamu είπε ότι η δύναμη είχε επίσης αναθεωρήσει και απλοποιήσει το "Force Order 237".
 
Δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές έγιναν, αλλά είπε ότι ο επανασχεδιασμός θα εξασφαλίσει την "προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην αστυνόμευση.
 
Η δύναμη διοργανώνει επίσης ειδική εκπαίδευση για ορισμένες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ομάδων κατά των ληστών και των απαγωγών.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis