Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:23 | 23/06/2019
Στην Αλαμπάμα η εκκλησία σχεδιάζει να οργανώσει τη δική της αστυνομική δύναμη χάρη σε έναν νέο νόμο που το επιτρέπει.
 
Ο νόμος, που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Kay Ivey, εξουσιοδοτεί το Briabwood Presbyterian να "διορίσει και να απασχολήσει ένα ή περισσότερα κατάλληλα πρόσωπα για να ενεργούν ως αστυνομικοί για την προστασία της περιουσίας του σχολείου ή της ακαδημίας".
Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο προτάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά κατακρίθηκε από την κοινοβουλευτική αστυνομία της Αλαμπάμα μέσα σε μια δημόσια κατακραυγή για την εκκλησία του Πρεσβυτερίου στην αμερικανική ρατσιστική ιστορία. Υπήρξε κριτική ότι το νομοσχέδιο ήταν αντισυνταγματικό και παραβίασε τον διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους από τη ρήτρα ίδρυσης. 

[custom:google-ads]

Η εκκλησία ελπίζει ότι η νέα δύναμη ασφαλείας της θα κρατήσει τους εισβολείς σε απόσταση και θα αποτρέψει τους παραβάτες από την πρόσβαση στην ιδιοκτησία της, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από τη θυγατρική του CNN WBRC.
Οι αστυνομικοί θα ολοκληρώνουν την κρατική πιστοποιημένη εκπαίδευση τους και θα εκπαιδεύονται επίσης για τη σωστή χρήση ενός μη θανατηφόρου όπλου.
Η ACLU της Αλαμπάμα πάντως ανέφερε ότι ο νέος νόμος υπονομεύει τον διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους και ότι θα είναι "μια απειλή για την ελευθερία της θρησκείας".
"Αναμένουμε ότι αυτός ο νόμος θα αμφισβητηθεί στα δικαστήρια", ανέφερε.
Ο νέος νόμος πάντως αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis