Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:37 | 19/08/2019
Οκτώ Γάλλοι αστυνομικοί έδωσαν τέλος στη ζωή τους πρόσφατα. Αυτό φτάνει τις αυτοκτονίες των αστυνομικών στις 64 μέχρι στιγμής φέτος - και ο αριθμός ολοένα κι αυξάνεται.
 
Οι θάνατοι αστυνομικών από αυτοκτονία στη γαλλική αστυνομία υπερβαίνουν τώρα τους θανάτους εν ώρα καθήκοντος. "Οι αστυνομικοί πρέπει να προστατεύνται", δηλώνουν τα αστυνομικά σωματεία, τα οποία απαιτούν περισσότερη βοήθεια για να σταματήσει το πρόβλημα.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί που αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους προέρχονται από όλα τα μέρη της Γαλλίας και είναι όλων των ηλικιών, πολλοί με μικρά παιδιά. Η τελευταία αυτοκτονία συνέβη την Τετάρτη στην περιοχή Ardeche στη νοτιοανατολική Γαλλία. Γιατί τόσοι αστυνομικοί αποφασίζουν να περάσουν αυτο που ονομάζουν «λεπτή μπλε γραμμή» και να βάλουν τέλος στη ζωή τους;
 
Μια κοινοβουλευτική έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο απαριθμεί πολλούς λόγους όπως το άγχος και την απελπισία της γαλλικής αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής εργασίας μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που άρχισαν τον Ιανουάριο του 2015.
 
"Δεδομένης της σημερινής κατάστασης, το 2019 θα μπορούσε να είναι το χειρότερο τα τελευταία 30 χρόνια", δήλωσε ο Denis Jacob, επικεφαλής της Ένωσης Εναλλακτικής Αστυνομίας CFDT.
 
Μια έκθεση της Γερουσίας πέρυσι δήλωσε ότι το ποσοστό αυτοκτονιών στην αστυνομία της Γαλλίας ήταν 36% υψηλότερο από το ποσοστό αυτοκτονιών για τον γενικό πληθυσμό της Γαλλίας.
 
Ο αστυνομικός διευθυντής Eric Morvan έστειλε επιστολή σε όλους τους αστυνομικούς ενθαρρύνοντάς τους να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν«χωρίς φόβο να κριθούν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση και δέχτηκαν σοβαρή επίθεση - Χρειάστηκαν ενισχύσεις

 
Η «υπαιτιότητα» της αστυνομίας απέναντι σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ένας σαφής παράγοντας πρόκλησης άγχους που μεταφέρεται ακόμη και στα σπίτια των αστυνομικών, δήλωσε στους γάλλους γερουσιαστές η Amelie Puaux, ψυχολόγος του σώματος.
 
Επιπλέον η θανατηφόρα επίθεση σε ένα ζευγάρι της αστυνομίας μπροστά από το μικρό παιδί τους στο σπίτι τους στο Magnanville, δυτικά του Παρισιού, το 2016 ήταν ένα περιστατικό που έπληξε δραματικά τους αστυνομικούς και τους έκανε να φοβούνται για τις οικογένειές τους, είπε. Κάποιοι μετακόμισαν, άλλαξαν υπηρεσίες ή παραιτήθηκαν για να προστατεύσουν τους αγαπημένους τους.
 
Ο Sebastian Roche, ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, ο οποίος ειδικεύεται στη σύγκριση των αστυνομικών συστημάτων, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πρόσφατες μελέτες για να κατανοηθούν τα αίτια των γαλλικών αυτοκτονιών.
 
Ενώ οι αυτοκτονίες στο Αστυνομικό Σώμα αποτελούν σοβαρό πρόβλημα σε πολλές χώρες, το ποσοστό της Γαλλίας είναι εξαιρετικά υψηλό.
 
Στις ΗΠΑ, με πληθυσμό πενταπλάσιο από αυτόν της Γαλλίας, 167 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν το 2018 και 111 μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τον Blue H.E.L.P., οργανισμό με έδρα τη Μασαχουσέτη, αφιερωμένο στην πρόληψη των αυτοκτονιών της αστυνομίας. Ένα νομοσχέδιο για την πρόληψη των αυτοκτονιών των ΗΠΑ που υπεγράφη τον Ιούλιο θα παράσχει επίσης κεφάλαια για υποστήριξη.
 
Στην Ιταλία, ένας ευρωπαίος λαός ελαφρώς λιγότερο πολυπληθής από τη Γαλλία, 31 αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί φέτος, σύμφωνα με την ομάδα αστυνομικής υποστήριξης Cerchioblu. Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της Βρετανίας αριθμεί 21 έως 23 αυτοκτονίες της αστυνομίας ετησίως μεταξύ 2015 και 2017, αλλά σε αντίθεση με τη Γαλλία, η μεγαλύτερη αστυνομία της Βρετανίας δεν διαθέτει όπλα.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis