Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:05 | 29/09/2019
Το Facebook και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του WhatsApp θα δώσουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα των χρηστών στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο μιας επερχόμενης συνθήκης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει μια έκθεση του Bloomberg. Η συνθήκη, η οποία καλύπτει και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων απαιτούσε την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις έρευνες για σοβαρά εγκλήματα, όπως η τρομοκρατία και η παιδεραστία.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με τη συνθήκη που έχει προγραμματιστεί να οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα διερευνούν γενικά τους πολίτες και οι πληροφορίες που θα λαμβάνονται από βρετανικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ΗΠΑ σε υποθέσεις θανατικής ποινής, ανέφερε η Bloomberg.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Facebook: Τέλος τα «likes» στις αναρτήσεις;

 
Για ορισμένο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι η ασυμπίεστη κρυπτογράφηση παρέχει κάλυψη για εγκληματίες. Η αστυνομία λέει ότι οι μυστικές πύλες πρόσβασης πρέπει να ενσωματωθούν σε τέτοια συστήματα, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να διενεργούν έρευνες όποτε χρειάζεται. Ωστόσο, οι επικριτές ανησυχούν για τις τυχόν παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων και λένε ότι τέτοιες μυστικές πύλες είναι πιθανό ναα χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους hackers.
 
Τον Δεκέμβριο, η Αυστραλία ψήφισε νομοθεσία που υποχρεώνει τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθήσουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες των υπόπτων εγκληματιών, σύμφωνα με το BBC.
 
Στις ΗΠΑ, οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής πιέζουν την κυβέρνηση. Υποστηρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει σημαντικές συνέπειες για μελλοντικές υποθέσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την κρατική επιτήρηση.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis