Σε πόσα συμβάντα εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, το 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Σε πόσα συμβάντα εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο, το 2014

 

Μείωση στην εκδήλωση συμβάντων κατεγράφη το 2014, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου Μιχάλης Σεληνιωτάκης. Το 2013 οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκλήθησαν σε 1.250 συμβάντα και το 2014, σε 1.050. Από αυτά, τα 321 ήταν αστικές πυρκαγιές, τα 191 αγροτικές, τα 250 συνδρομή - βοήθεια και τα 120, εγκλεισμοί σε ασανσέρ.

Στις αστικές πυρκαγιές συγκαταλέγονται και οι εμπρησμοί οχημάτων... "σπορ" δυστυχώς διαδεδομένο σε όλη την Κρήτη, ωστόσο, σε τάση ύφεσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία, καθώς από τα 65 περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε ΙΧ, αποδείχθηκε ότι από πρόθεση ήταν τα 28, ενώ το 2013, 45. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα περιστατικά πυρκαγιών σε εν κινήσει αυτοκίνητα, γεγονός που αποδίδεται πολλές φορές σε κακό ή ελλιπές σέρβις. Τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο σε και φωτιές που προκαλούνται κυρίως σε κουζίνες σπιτιών, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, σωτήρια είναι η προμήθεια ενός πυροσβεστήρα.

Ο κ. Σεληνιωτάκης, εξήρε το έργο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι "η φωτιά μιλάει", και απευθύνοντας προειδοποίηση στους επίδοξους εμπρηστές.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι τη χρονιά που μας εγκαταλείπει, το ανακριτικό χειρίστηκε 424 υποθέσεις, και σχημάτισε 306 δικογραφίες.

Η χειρότερη αγροτική πυρκαγιά για το 2014 ήταν τον περασμένο Ιούλιο στα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού, η οποία έκανε στάχτη 5.806 στρέμματα καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης.

http://www.ekriti.gr