Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:19 | 25/01/2018

Στον βαθμό του Ταξίαρχου προήχθη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου ο Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Μπασιούκας. Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν οι κρίσεις στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή που έγιναν από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος υπό την προεδρία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου του Επιτελείου Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Συνολικά προήχθησαν 26 Αστυνομικοί Διευθυντές στον βαθμό του Ταξίαρχου, ενώ αποστρατεύθηκαν 18 Αστυνομικοί Διευθυντές.

Δεν κρίθηκαν αφού η επετηρίδα δεν έφτασαν μέχρι αυτούς, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Γιώργος Κεβόπουλος (Αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου) και ο Δημήτρης Αυγερινός (Διευθυντής Αστυνομίας Κυκλάδων). Το ίδιο συνέβη και με τον Ανδρέα Στεφάνου (Διευθυντή Αστυνομίας Λέσβου) και Λάζαρο Ελευθεριάδη (Διευθυντή Αστυνομίας Σάμου).

Οι τοποθετήσεις των Ταξίαρχων και στη συνέχεια των Αστυνομικών Διευθυντών θα καθυστερήσεων για μια ημέρα, αφού ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας ήταν χθες στην Σόφια για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Έτσι οι τοποθετήσεις Ταξίαρχων και Αστυνομικών Διευθυντών θα ολοκληρωθούν όπως όλα δείχνουν το αργότερο μέχρι αύριο.

Σε ότι αφορά την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, η θέση του Διευθυντή καλύπτεται πάντα από αξιωματικό στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και όχι του Ταξίαρχου, οπότε θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Θανάσης Μπασιούκας θα μετακινηθεί. Η επόμενη ημέρα στην ηγεσία της Αστυνομίας του νησιού μας, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από το ποιος θα τοποθετηθεί Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, καλύπτοντας το κενό που αφήνει ο Υποστράτηγος Νίκος Ζησιμόπουλος, ο οποίος μετατέθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Το βέβαιο είναι ότι στην ηγεσία της Αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου θα είναι αξιωματικός στον βαθμό του Ταξίαρχου. 

alithia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis