Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:05 | 01/09/2019

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Κλήμα και Μαγούλα του δήμου Δώριδας στη Φωκίδα.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας τους δύο οικισμούς που τέθηκαν σε ετοιμότητα εκκένωσης, ωστόσο η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων από εδάφους και εδάφους και αέρος ήταν καθοριστική και τα δύο χωριά γλύτωσαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις 7 το απόγευμα η φωτιά είχε οριοθετηθεί και το πύρινο μέτωπο ήταν σε πλήρη ύφεση.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 78 πυροσβέστες, 30 οχήματα, δύο 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο 2 καναντέρ, δύο πετζετέλ και δύο ελικόπτερα.

[custom:google-ads]

Επίσης συνδρομή παρείχαν δύο μηχανήματα έργου και δύο υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κατάσταση φάνηκε να είναι εκτός ελέγχου λίγο μετά τις 3 το απόγευμα όταν και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των δύο χωριών Κλήμα και Μαγούλα.

Μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο ότι από τη Μαγούλα απομακρύνθηκαν αρκετοί ηλικιωμένοι ενώ και από το χωριό Κλήμα έγινε μερική εκκένωση.

Για τη φωτιά που ήταν σε εξέλιξη μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή One Line Weekend ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Ευσταθίου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «από ζημιές, έχουμε μόνο ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που κάηκε και έναν στάβλο χωρίς ζώα. Η Πυροσβεστική έδρασε άμεσα».

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλοι στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ. την 6-9-2019

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis